Zbog suše četiri puta manji rod kukuruza

Zbog suše i do četiri puta manji rod kukuruza nego prošle godine, najviše pogođen Banat

Ostavite komentar


  1. Na obodima deliblatske pescare, atari Vladimirovca, Padine, Alibunara…. stanje jos mnogo gore, ovde ljudi na 30 % povrsina nisu ni brali kukuruz, suncokret od 500- do 1300 kg. po jutru. Rec je o ataru povrsine preko 50.ooo hektara.

  2. Svim poljoprivrednicima treba pomoc kojom god granom poljoprivrede da se bave, jer je susa odnela danak svuda u zitaricama, vocnacima, bastama….Sta je uradjeno sa silnim parama od naknada za odvodnjavanje koje je narod placao od 2013 godine kao obavezna naknada, to su silne pare, a ministarstvo nezna jos na koji nacin ce pomoci. Sam narod je kriv sto je to tako i izabrao vladu sa megatrend diplomama i naznaju da obavljaju posao. za sve sto nam se desava sami smo krivi, svi imamo izbor u zivotu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.