Zec: Nikad brže od najsmešnijeg virusa do najdužeg policijskog časa

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu o koroni i ekonomskim merama Vlade

Ostavite komentar


  1. Profesor kao i uvek pogadja. Mene samo interesuje cemu sluzi biro za zaposljavanje!?

    1. Kao i uvek, potpisao bih svaku reč uvaženog profesora Zeca. Jedino bih naslovnu rečenicu promenio u : „Nikad brže od najsmešnijeg virusa preko najdužeg policijskog časa do izbora na Vidovdan“.

  2. Čitajući Zeca, učini mi se da bi bilo najbolje da sednemo pod krušku i da sačekamo da proradi Zecov sistem slobodne tržišne konkurencije i demokratije koja se uvodi bombama i sankcijama…..

    1. A ja bi rekla, da mi, bez i truni samopouzdanja sedimo pod sljivom i cekamo genijalnog, a dobrog diktatora da nam naredi kako i sta treba.

    2. Žalosno je što ti uopšte i čitaš trkstove profesora.Zeca. Bačeno je vreme čitati ovakvog genija a izvesti takav zaključak. Drži se ti brošura o načinu i postupanju botova u situaciji pandemije u predizbornom procesu.

  3. Meni profesor Zec uvek razvedri dan, bez obzira koliko su mračne procene ekonomske budućnosti države. Izvanredan u slikovitom prikazivanju svojih razmišljanja… divno da ga slušam i čitam!

  4. Upravo tako profesore. Vlast je u početku pravila sprdnju na račun virusa da bi kasnije uvela najrigoroznije mere na svetu, kojima je najviše kaznila najstarije.

    1. U normalnom drustvu uvek se izoluje „kliconosa“ a zdrava populacija se krece normalno, samo je kod nas u Srbiji obrnuto, zatvorena penzionerska grupacija (zbog navedne brige za njihova zdravlje), a „kliconose“ pustene da se samoizoluju i da usput zaraze jos ponekoga….

  5. Dobro je g.Zec dijagnosticirao naš mentalitet kod dobrog dela ljudi. Iako imam razne primedbe prema EU ipak je dobro što postoji nekakav pritisak spolja da drži pod kontrolom ove naše dahije i kabadahije koji bi najradije, da mogu, dnevno sladostrasno tukli i mučili ljude. Tako se ponašaju naši vlastodršci ali nisu izuzetak ni npr.šalterski službenici ili bilo ko ko može malo da „obnaša i oponaša vlast“.. Daj i njima malo vlasti, mogućnost da za svoje delovanje ne budu kažnjeni, pa ćemo brzo videti kako bi se ponašali, koliko bi tu bilo arogancije, osornosti, nadobudnosti, primitivizma, patologije….

  6. Ja mogu da razumem da neko kritikuje da se u ovoj situaciji kritikuje ako recimo ulazemo pare u neki objekat a da nemamo recimo testova ili
    apiratora.Ali kada vidimo da je nasa zemlja opremljenija nego mnoge razvijeje zemlje ovaj argument pada u vodu.Profesor se cudi odakle 5,1 milijarada evra za pomoc privredi.Pa zar nine za pohvalu da je neka vlada uspela da ostvari toluku ustedu da se u ovoj situaciji moze ponuditi pomoc privredi da bi se sacuvala radna mesta.Ja sam srecan da Srbija moze izdasno pomoci privredi istovremeno graditi autoputeve pa i gondole.Profesor Zec vise nastupa kao politicar a manje kao strucnjak.

    1. Problem i jeste u tome što vidimo da naša zemlja ne da nije opremljenija od razvijenih zemalja, nego nije opremljena uopšte. A Vama Dado toplo preporučujem da otvorite oči. Svašta ss ovde da videti…

    2. @Dado : Dobro je što si ti nastupio kao „stručnjak“ a ne kao „političar“ !
      Uključi TV RTS 3 i kreni , konačno u školu . Barem završi drugo polugodje prvog razreda a onda možeš , „na ravnoj nozi“ da polemišeš sa prof dr sci Zecom!
      Koji si ti „Le miserable“ !

  7. Volim I cenim Dr. Zeca; I sama sam ekonomista. Cenim I Dr. Kona I osecam prema njemu neko strahopostovanje, jer se ne razumem u to polje. Mislim da su obadvojica u pravi. Dr. Kon je morao dati predsedniku kart blans na uvodjenje mera, jer je iz iskustva znao kakvo je nase poverenje u sistem I u drzavu. Drugacije se nije moglo!
    Kod nas, danski nacin, ne bi uradio nista!

    1. Profesor ti je sve objasnio a ti ništa nisi razumeo. Ne postoji ušteda od 5 milijardi. Pročitaj ponovo tekst ali pažljivo.

  8. Obožavam profesora. Nikad nisam čuo da je izgovorio bilo šta upitno. Evo kako ekonomija izgleda danas pre podne: Ispred pošte red. Puštaju po nekoliko ljudi unutra. Prvo ulaze oni koji treba da uplate novac a onda oni koji bi da novac podignu. Jel to znači da para nema? Da li nas očekuje štampanje novca i inflacija? Čemu da se nadamo, ako uopšte sa ovim „stručnjacima i doktorima nauka“ imamo čemu dobrom da se nadamo?

    1. Pomeri se s mesta, nemoj slutiti na zlo!
      Tvoj komentar mi budi ružne uspomene na loša stara vremena rahmetli Slobe i ratova u kojima Srbija nije učestvovala. Bio sam više puta prisutan u pošti tačno takvim scenama kakvu opisuješ u komentar. Odeš da podigneš novac, a oni ti kažu: „sačekajte da neko nešto uplati, mi nemamo para“.
      Pre neki dan je bila vest da jedna banka nije htela da isplaćuje evre penzionerima koji primaju penzije iz inostranstva ako ne dođu lično. Ako pošalju nekoga da podigne novac za njih, taj dobija samo dinare. A kako da dođu lično, kad su u kućnom zatvoru iz kojeg ne smeju da izlaze čak ni đubre da bace?!!
      Da li ja to osećam neki miris stare devizne štednje i da li nam se vraćaju ružna stara vremena?

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 9

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.