Zeleno srce Srbije 1

Višedecenijska tradicija učinila je da Sokobanja postane mesto u koje se ne dolazi samo radi lečenja, već i zbog rekreacije, odmora i zabave.

Poslednjih godina ovde su podignuti brojni hoteli, vile, privatni apartmani, radilo se na turističkoj infrastrukturi, sadržajnijoj turističkoj ponudi i u svemu tome značajna je bila uloga lokalne samouprave.

– Lokalna samouprava opštine Sokobanja je tradicionalno usmerena ka razvoju svoje turističke ponude i unapređenju turističkog proizvoda destinacije, kaže za Danas predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić u razgovoru koji će sutra biti objavljen integralno u dodatku Sokobanja Danas.

– Ovo usmerenje može se prepoznati kroz aktivnosti koje se kontinuirano sprovode u tri oblasti: unapređenju turističke i komunalne infrastrukture, menadžmentu i marketingu destinacije, kao i aktivnostima na povećanju nivoa kvaliteta usluga lokalne turističke privrede. Sokobanju danas kao turističku destinaciju, između ostalog, definiše i veliki broj izletišta i prirodnih atrakcija koje se uglavnom nalaze u ruralnim delovima opštine.

Kroz svoje godišnje programe infrastrukturnog održavanja, opština radi na izgradnji kvalitetnih lokalnih puteva, uređenju i obeležavanju šumskih staza, uređivanju, opremanju i redovnom održavanju samih izletišta. Rezultat tih aktivnosti je dostupnost izletišta turistima, kao i visok komfor i opremljenost samih lokacija izveden na način koji ne narušava strukturu prirodnog ambijenta, ističe Krstić.

Od prvog čoveka opštine Sokobanja saznajemo da se radi i na opremanju i održavanju gradskih objekata turističke infrastrukture, e-parkova, igrališta za decu i sportsko-rekreativnih objekata za rekreativce i profesionalne sportiste. Posebno ističe izgradnju kompleksa otvorenih bazena, Akva-parka „Podina“, investiciju koju je uz pomoć republičkih fondova u potpunosti izvela lokalna samouprava i koji je za pet godina rada posetilo preko 200.000 posetilaca.

– Ovdašnja turistička privreda u lokalnoj samoupravi ima pouzdanog partnera. Rukovodstvo opštine je svesno da privatni sektor, fleksibilan i prilagodljiv tržišnim uslovima, svojim kvalitetnim uslugama u velikoj meri može unaprediti turističku ponudu destinacije. U skladu sa tim, redovno se održavaju sastanci i konsultacije, privrednici su uključeni u opštinske projekte, a stručne službe opštinske uprave uvek su na raspolaganju privatnom sektoru, kako bi isti bio dovoljno osnažen da značajno utiče na razvoj cele zajednice, navodi predsednik Krstić.

Sutra dodatak na četiri strane o Sokobanji

U listu Danas sutra će biti objavljen specijalni dodatak na četiri strane o razvojnim planovima Sokobanje i njene okoline. U njemu ćete moći da pročitate i sve ono što zanima ovdašnje turističke radnike i goste, ove, jedne od najomiljenijih banjskih i rekreativnih destinacija u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari