Zlatiborska gondola prve putnike prevoziće od 11. januara 1Gondola Zlatibor Foto: Nenad Kovačević

Zlatiborska panoramska žičara – gondola biće puštena u rad u ponedeljak, 11. januara, a svečano otvaranje je planirano tri dana kasnije.

Prva dva dana rada gondole, saopštila je Opština Čajetina, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u „Zlatiborskoj mobi“, kojom je simbolično počela gradnja gondole, imaće pravo na besplatnu vožnju.

„Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnih kapitalnih investicija opštine Čajetina, zlatiborska Gold gondola prima prve putnike, što predstavlja veliki dan ne samo za Zlatibor i Čajetinu, već i za celu Srbiju“, navodi se u saopštenju.

Tu investiciju od 13 miliona evra, opština je sama finansirala iz svog budžeta i kreditnim zaduženjem. Gondola, koja ide atraktivnim trasom od skoro devet kilometara i njaduža je žičara takve vrste na svetu, spaja centar Zlatibora kod Obudojevice, gde je početna stanica, i vrh Tornika, gde je njeno krajnje odredište, a međustanica je u blizini Ribničkog jezera.

„Prethodna 2020. godina je bila teška i za neke to može da bude izgovor, ali za nas je to bio podstrek da završimo sve kapitalne investicije. Gondolu smo gradili pet godina, neke druge projekte smo započeli pre tri godine, neke pre godinu, a druge pre šest meseci kao što su rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u centru Zlatibora i sve smo ih završili“, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

On je dodao da će gondola, posle velikih problema, u ponedeljak biti puštena u rad.

„Ako verujete u ono što radite i ako imate dobru nameru, sve će dobro da se završi i mi smo završili sve kapitalne projekte“, kazao je Stamatović.

On se zahvalio „svim ljudima dobre volje, svojim saradnicima, odbornicima, proizvođačima opreme i svim investitorima koji su ulagali novac u Zlatibor, a koji je Opština domaćinskim upravaljanjem preusmerila za izgradnju gondole i ostalih kapitalnih projekata“.

„Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a naš cilj je da za pet godina zabeležimo milion posetilaca, što znači deset miliona noćenja godišnje i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, investitore, a naravno i za budžete Srbije i Čajetine“, poručio je Stamatović.

 

Cenovnik

Vožnja do Tornika i nazad za odrasle košta 1.000, za decu 550 dinara, dok će biti besplatna za decu do šest godina, u pratnji bar jedne odrasle osobe. Za građane Čajetine su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu 500, a deca 350 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari