Zrenjanin kreditira opremu za poljoprivredna gazdinstva 1Foto: M.P./Danas

Grad Zrenjanin opredelio je 5 miliona dinara iz budžeta za subvencionisanje poljoprivrede i pozvao sve poljoprivrednike koji žele da ostvare ovakvu subvenciju da se jave odabranoj banci i podnesu zahtev za kreditiranje.

Krediti su namenjeni za nabavku obrtnih sredstava i nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme, saopštila je lokalna smaouprava u Zrenjaninu.

Kako navode, na javnom pozivu bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada Zrenjanina, uz učešće grada Zrenjanina u subvencionisanju naknade obrade kredita i kamate za nabavku obrtnih sredstava i nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme, izabrana je banka u kojoj će zainteresovani poljoprivrednici moći da ostvare subvenciju.

Odabrana banka će kratkoročno kreditirati nabavku obrtnih sredstava i nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme za poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom.

Poljoprivrednim gazdinstvima može biti odobren samo jedan kredit koji se isplaćuje u dinarima, bez valutne klauzule, koji ne može biti manji od 100.000,00 dinara niti veći milion  dinara.

Sredstva kojima će grad subvencionisati celokupnu naknadu i kamatu na dodeljene kredite iznosi pet miliona dinara i obezbeđena su Odlukom o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu.

Isplata subveniconisane naknade i kamate vršiće se po dospeću, a prema redosledu podnošenja zahteva za dodelu kredita, a najkasnije do utroška raspoloživih sredstava.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari