Zrenjanincima 5.000 dinara za nove bicikle 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Na biciklističkim stazama u Zrenjaninu uskoro će se pojaviti novi bicikli jer je lokalna samouprava ovog grada odlučila da promoviše biciklizam kao ekološki prihvatljiv vid transporta.

U skladu s tim raspisan je javni poziv za izbor privrednih subjekata u sprovođenju nabavke bicikala, kojim se subvencioniše privreda.

Kako se navodi u pozivu, Zrenjanin će za ovu svrhu izdvojiti 1.000.000 dinara, a pojedinačno Zrenjaninci će moći da dobiju po 5.000 dinara po biciklu, odnosno taj novac će biti uplaćen direktno prodavcu.

Sredstva za kupovinu će biti dostupna, nakon što grad zaključi sporazum o tehničkoj saradnji sa prodavcima, a potom se raspisuje javni poziv za građane.

Prilikom prijave za kupovinu, građani treba da dostave predračun izdat od strane privrednih subjekata sa kojima je sklopljen sporazum.

Prema objavljenom javnom pozivu, na konkursu mogu učestvovati privredni subjekti koji se bave prodajom bicikala, koji su registrovani najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave i koji imaju sedište, poslovnu jedinicu ili ogranak na teritoriji Zrenjanina a osnovni kriterijumi za izbor su cenovni pregled modela bicikala, rok važenja i rok isporuke. Rok za podnošenje prijava je 23. avgust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari