Zrenjaninsko poljoprivredno preduzeće kupuje se u viđenom stanju, kupac nema pravo na reklamaciju 1Foto: Privatna arhiva

Preduzeće MDN Agri iz Zrenjanina prodavaće se 9. novembra, po početnoj ceni od 72,8 miliona dinara, saopštila je stečajna upravnica Dragica Arsić. Preduzeće od imovine ima objekte i zgrade, zemljište, vozila kao i poljoprivredne mašine.

Proceniteljska kuća “Confineks” iz Beograda procenila je vrednost imovine preduzeća MDN Agri na skoro 146 miliona dinara, a na prvoj prodaji cena se smanjuje na polovinu.

Stečaj ovog, nekad uglednog poljoprivrednog preduzeća, čija je imovina uglavnom u Bavaništu, od početka prate kontroverze.

Da li je ovo kompletna imovina preduzeća koje je menjalo i vlasnike i sedište, nije sigurno, jer stečajna upravnica Arsić ni posle više urgencija nije uspela da dobije podatke o vozilima koja su pre otvaranja stečaja preregistrovana.

Arsićeva je u toku stečajnog postupka redovno obaveštavala sud o opstrukcijama koje doživljava u pokušaju da popiše imovinu preduzeća u problemima.

Između ostalog, zato je u oglasu o prodaji stečajna upravnica navela da se preduzeće kupuje u viđenom stanju i da budući kupac nema pravo na reklamaciju.

MDN Agri“ je preduzeće koje je 2003. u Bavaništu osnovao Staniša Milić i uspešno je poslovalo do 2020. godine.

Bavilo se ratarstvom, stočarstvom, imalo je savremenu farmu krava, štale, muzilište, svoju benzinsku stanicu. Pre dve godine je zapalo u probleme, promenilo sedište i osnivača.

Predlog za otvaranje stečaja podnela je novosadska firma „Agroglobe“, koja od preduzeća „MDN Agri“ potražuje 421.609 evra i 6.473.635 dinara, uvećano za pripadajuću kamatu na glavnicu.

Među poveriocima se, inače, nalaze i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, JVP „Vode Vojvodine“, Elektroprivreda Srbije, ali i brojne firme.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari