A.Šešelj: Odgovorili smo na poziv naprednjaka, realna je opasnost da se u Beogradu vlast promeni 1Foto: BETA/MILAN OBRADOVIC/DS)

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je večeras da je ta stranka odgovorila na poziv Srpske napredne stranke (SNS) za saradnju na beogradskim izborima jer je to u obostranom interesu.

„Postoji realna opasnost da se u Beogradu vlast promeni na gore. Ne kažem da je naprednjačka vlast bila idealna, imali su puno grešaka, mada je urađeno i puno dobri stvari“, rekao je Šešelj, u emisiji Pravi ugao, na TV Vojvodina, o razlozima za koalicionu saradnji naprednjaka i radikala na beogradskim izborima.

Na je pitanje da li je Aleksandar Šapić inicirao savez na beogradskom nivou, on je odgovorio da nije ali je „vrlo pozitivno reagovao na to i prihvatio“.

Na podsećanje kakvi su odnosi bili između SRS i SNS, posle formiranje ove stranke, on je rekao da ne mogu emocije i neraščišćeni računi iz prošlosti da upravljaju životima u politici jer bi to bilo „infantilno“.

Navodeći primere gde su radikali bili i jesu u koaliciji na lokalu, on je istakao da ne može „svako sa svakim“ ali se na tom nivou ne mogu pretpostavljati neke ideološke podele ako ne postoje prepreke da opštinski odbori sarađuju dobro.

On je rekao i da savezništvo u Beogradu nije ulaznica za saradnju u republičkoj vladi, navodeći da o tome apsolutno nije bilo reči „niti pravimo takve proračune“.

Kako je dodao, SRS ne odustaje od svojih principa, uz ocenu da je Srbija svaki korak ka Evropskoj uniji skupo platila i da treba da bude prva evropska zemlja koja će pristupiti BRIKS-u jer je to budućnost 21.veka.

„Nikad ne bismo dali podršku za potpisivanje bilo čega sličnog francusko-nemačkom planu (o Kosovu)“, rekao je Šešelj, navodeći da mu se čini da na takvo nešto nije spremno ni rukovodstvo SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari