Administrativni odbor kaznio Milojičića sa 14.000 dinara 1(arhiva) Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Administrativni odbor Skupštine Srbije na današnjoj sednici izrekao je novčanu kaznu u visini od 14.000 dinara, poslaniku Demokratske stranke Radoslavu Molojičiću, zbog dve opomene koje su mu izrečene tokom poslednje rasprave o ratnim memorijalima u parlamentu.

Sredstva prikupljena od kazni izrečenih poslanicima idu u humanitarne svrhe.

Članovi Administrativnog odbora većinom glasova dali su pozitivno mišljenje za obavljanje druge javne funkcije poslanici Negici Rajakov i poslaniku Aleksandru Markoviću.

Negici Rajakov odobreno je da obavlja i funkciju člana upravnog odbora Opšte bolnice Pančevo, dok je usvojen zahtev Aleksandra Markovića da obavlja funkciju predstavnika Srbije kao akcionara novinarsko izdavačkog preduzeća „Borba ad“ Beograd.

Za te predloge nije glasala Alkesandra Jerkov, poslanica DS, koja je ocenila da je postala praksa da se na svakoj sednici Administrativnog odbora daje poneko pozitivno mišljenje poslanicima za obavljanje druge funkcije.

Ona je navela da to samo po sebi nije protivzakonito, ali se svelo na formalnost, jer se od odbora traži i dozvola da poslanici budu i voditelji ili da budu na funkcijama na kojima još nisu imenovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari