SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJEFoto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Na današnjoj sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, šestoro opozicionih poslanika kažnjeno je novčano zbog toga što su im na prethodnim sednicama izrečene „mere održavanja reda“, odnosno opomene.

Odbor kojim predsedava poslanik SNS-a Milenko Jovanov, većinom glasova doneo je odluku da se Borislavu Novakoviću, Miroslavu Aleksiću i Stefanu Jovanoviću iz Narodne stranke kao i Zoranu Lutovcu i Srđanu Milivojeviću iz Demokratske stranke izreknu novčane kazne, u visini od deset odsto osnovne plate narodnog poslanika, u iznosu od 9.310,58 dinara.

Odbor je doneo i odluku da se narodnoj poslanici DS-a Dragana Rakić zbog, kako je navedeno, oduzimanja reči, izrekne kazna u visini od 40 odsto osnovne plate, odnosno od 37.242,30 dinara.

Na današnjoj sednici odbor je ministarki zdravlja Danici Grujičić dao pozitivno mišljenje da uz vršenje funkcije ministra zdravlja može da obavlja i poslove pomoćnika direktora Klinike za neurohirurgiju i poslove prodekana za finansije Medicinskog fakulteta.

Članovi Odbora su razmotrili Rešenje Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnog poslanika Branislava Josifovića radi popune upražnjenog poslaničkog mesta u Narodnoj skupštini.

Odbor je razmotrio i ostavke narodnih poslanica Maje Mačužić Puzić, Sanje Marić i Ivane Popović s predlogom da Narodna skupština konstatuje prestanak mandata imenovanim narodnim poslanicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari