Advokat: I dalje ne znamo gde se uhapšeni Dejan Pantić nalazi 1Foto: RTK /arhiva

Advokat Nebojša Vlajić, branilac bivšeg policajca Dejana Pantića, izjavio je danas za Insajder da i dalje nema informacija gde se njegov klijent nalazi, a da su nezvanična saznanja i pretpostavke da je u bazi kosovske policije, blizu Jarinja.

Da li je zaista tamo ili nije, nemam službenu potvrdu. Siguran sam da nije ni u jednom pritvornom centru na Kosovu, jer bi pre svega dozvolili posetu. A preko privatnih veza i preko ljudi koje poznajem raspitao se u mnogim zatvorima na Kosovu da li je tamo i dobio sam odgovor da nije, rekao je Vlajić za Insajder.

Vlajić navodi da se obratio i misiji Euleksa sa pitanjem gde se nalazi Pantić i u kakvim uslovima boravi, ali još nije dobio odgovor.

Njihov je mandat da nadziru pravosuđe na Kosovu, svejedno da li na sudskom, tužilačkom ili policijskom nivou. Pre više od dva dana tražio sam odgovor na ta pitanja i još mi nisu odgovorili, dodaje advokat.

Kad vi držite čoveka više od deset dana i nikom ne saopštavate gde je on, to se graniči sa otmicom. Sumnjam da postoji država u svetu gde je to moguće, ali nažalost na Kosovu je moguće, kazao je Vlajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari