Advokat o ulasku bez sudskog naloga u kuće koji je pomenuo Vučić 1foto Aeksandar Roknić Danas

Advokat i politički aktivista Čedomir Stojković komentarisao je deo izlaganja Aleksandra Vučića, u delu gde je predsednik Srbije pominjao standarde Evropske unije i mogućnost da policija ulazi u pretrese kuća bez sudskog naloga.

U obraćanju na konferenciji za štampu povodom drugog masovnog ubistva u Mladenovcu, koje je usledilo dan nakon masakra u osnovnoj školi na Vračaru, kome su prisustvovali i gotovo svi članovi Vlade, Vučić je posle pitanja novinarke agencije Tanjug o merama koje se preduzimaju, pomenuo i pretrese i sudski nalog.

Ima da se podigne nivo o obaveštajnih i kontraobaveštajnih mera, neki od tih dark net sajtova idu u prošlost, svi vi koji vam se sviđa monstrum da vidimo zašto vam se sviđa monstrum, a ne da se mučimo da dobijemo nalog da pretresemo stan ubice, pošto nije u skladu sa evropskim standarima, a ako nije (mogao da se dobije nalog), sad će da bude, rekao je Vučić.

On se na taj način osvrnuo na nedavnu raspravu o Zakonu o policiji, u kome je deo javnosti najviše zamerki imao na mogućnost pretresa domova građana bez sudskog naloga.

Na društvenoj mreži Tviter među prvima je reagovao advokat Stojković.

Izjave Vučića da: „ubica neće videti bela dana, iz zatvora izaći neće, nije u skladu da EU standardima da uđemo u kuće bez sudskog naloga ali od danas će da bude, uvostručićemo kazne…“ su izjave diktatora bez kontrole koji preti presijom i otima nadležnosti drugim organima, napisao je Stojković.

Sve vesti o masovnom ubistvu kod Mladenovca pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari