"Ajd u školu!": Ponoš uz računsku operaciju odgovorio na Vučićevu optužbu da je slagao u vezi troškova za specijalce 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Pokreta Srbija Centar (SRCE) i bivši načelnik Generalštava Vojske Srbije Zdravko Ponoš odgovorio je na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji mu je sinoć iz Abu Dabija poručio da je „slagao“.

– Da li vas je nekad sramota kada toliko krupno lažete? Slagali ste za. Onako. Kao što ste pljačkali ovu zemlju, tako ste i slagali, rekao je Vučić.

Ponoš je prvobitno na Tviteru napisao da „niko u Evropi nema 5.000 specijalaca, a Srbija nema ni potencijal za tu vođinu glupost“.

– Godišnje bi to koštalo preko pola milijarde evra. Uz to, priča o enormnim platama razvaljuje vojsku. Em je glupo, em je skupo, em ne radi, čak ni kao anestezija pred bruku 27.02. u Briselu, pisao je Ponoš.

Na Tviteru je predsednik pokreta SRCE predsedniku Srbije odgovorio uz računsku operaciju, kako bi pokazao da Vučić nije u pravu kad su u pitanju troškovi.

– Vučić me i večeras proziva iz UAE, nije mu jasno otkud mi da treba preko 500M€ godišnje za 5K specijalaca uz obećanu platu 3K€. Evo da mu objasnim:
(5000x3000x12)x1,56=281M€ personalni troškovi. Operativni još bar toliko, nek mu objasne. On izračunao 110M€ za sve. Ajd u školu!“, napisao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari