Aktivisti Oslobođenja oblepili centar Beograda plakatima protiv Vučića, Lajčaka, Eskobara i Šmita 1Foto: Oslobođenje

Aktivisti pokreta Oslobođenje oblepili su večeras centar Beograda plakatima na kojima je uz fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika SAD za Balkan Gabrijela Eskobara, izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, natpis „Trojni pakt protiv Srbije“ i „Trojni pakt protiv Republike Srpske“.

Predsednik pokreta Mlađan Đorđević kazao je da je tom akcijom „poslata jasna poruka Aleksandru Vučiću i njegovim zapadnim mentorima da njihovi zakulisni dogovori oko konačnog priznavanja lažne države Kosovo od strane Srbije, neće proći“.

„Neće biti ni dozvoljeno uništavanje Republike Srpske i pored toga što je Vučić javno priznao Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH iako to nisu učinile Rusija, Kina kao i rukovodstvo RS“, naveo je Đorđević a prenelo Oslobođenje.

Dodao je da će pokret u narednom periodu organizovati niz akcija u Srbiji i RS kojima će se kako je naveo, skretati pažnja na puzeću izdaju ključnih nacionalnih interesa Srbije.

„Ako Vučić misli da će uspeti da produži mandat svojoj kriminalnoj i izdajničkoj vlasti tako što će ispunjavati zahteve zapada i izdavati srpske nacionalne interese, prodavati teritoriju zarad opstanka na vlasti, i stvarati Veliku Albaniju, grdno se prevario“, naveo je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari