Završen sastanak Lajčaka i Vučića na Andrićevom vencu, Simo Spasić dobacivao na ulazu (VIDEO) 1Printskrin Kosovo online

Konstruktivan i veoma korektan sastanak sa Miroslavom Lajčakom, napisao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u objavi na Instagramu, nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, dodajući da je tražio formiranje ZSO.

„Konstruktivan i veoma korektan sastanak sa Miroslavom Lajčakom. Ukazao sam na neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, najhitnijeg održavanja lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije i zatražio podršku EU u zaustavljanju daljih provokacija koje dolaze iz Prištine. Ponovio sam spremnost Republike Srbije da svoje obaveze, u skladu sa međunarodno-pravnim dogovorima, ispuni uz poštovanje Ustava Republike Srbije i Povelje Ujedinjenih nacija“, naveo je Vučić nakon sastanka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine  počeo je nešto posle 12 u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu.

Susret specijalnog predstavnika EU za dijalog i predsednika Vučića dolazi dan nakon što su ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD na Kosovu saopštile da pozivaju na suspenziju primene uredbe Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju kako bi se omogućio dovoljno dug period tranzicije, kao i da bi o ovom pitanju trebalo dalje razgovarati u okviru dijaloga uz posredovanje EU.

Kako je navela Kvinta, ta uredba ipak izaziva zabrinutost u pogledu uticaja posebno na srpsku zajednicu.

Na snimku Kosovo online prilikom ulaska u Predsedništvo, čuje se Simo Spasić, koji je javnosti najpoznatiji kao predstavnik Udruženja otetih i kidnapovanih Srba na KiM, kako uzvikuje „Lajčak – Slovačka, Kosovo nije država“.

Lajčak i Vučić su se prethodno sastali 17. januara u Davosu, na marginama zasedanja Svetskog ekonomskog foruma, a iz Brisela je najavljeno da evropski diplomata putuje dalje za Prištinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari