Albahari: Ne možemo da podržimo izbor vlade koja nas udaljava od EU 1foto FoNet Aleksandar Barda

„Deset godina slušamo priče Aleksandra Vučića i Ane Brnabić kako se bore za interese Srbije i kako je jedan od najvećih prioriteta za Srbiju – članstvo u Evropskoj uniji, a istina je da je većina zemalja istočne Evrope završila posao pregovaranja i članstva u proseku za 6-7 godina, dok se mi danas, posle deset godina nalazimo na periferiji, najudaljeniji od Evrope od 2000. godine i sa samo 22 od 35 poglavlja otvorenih u pregovorima“, rekao je Natan Albahari.

Albahari je napomenuo i da „To koliko smo posvećeni Evropskim integracijama Evropska komisija ocenjuje ovako: nema napretka u slobodi izražavanja, stagniramo u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i nazadujemo u oblastima spoljne i bezbednosne politike. To ne kažem ja, to već piše u Izveštaju Evropske komisije istom onom koji godinama ismeva nova/stara premijerka i dokument koji očigledno prethodne Vlade Srpske napredne stranke nikad nisu ozbiljno shvatale.“

„Ne može se u EU bez usklađivanja sa najvažnijom evropskom spoljnom politikom od pada Berlinskog zida. Ne može se u Evropu sve pazeći da se ne okrnji radikalsko glasačko telo. Ne može se u Evropu bez poštovanja medijskih sloboda i ljudskih prava, ne može se u Evropu stalno potpirujući verbalne obračune sa našim balkanskim susedima. Ne može se u Evropu spinujući da su nam Rusi i Kinezi braća a EU nužno i korisno zlo. Novi elan i odlučnost moraju da dođu od vrha, a ja to ne čujem u ekspozeu mandatarke, ne čujem od Predsednika Vućiča, ne vidim u ovakvom sastavu Vlade.“ zaključio je narodni poslanik Natan Albahari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari