Albanci u Bujanovcu na elektorskoj Skupštini glasaju za 15 članova svog Nacionalnog saveta 1Glasanje za NSA u Bujanovacu. Foto:V.R./Danas

U Sportskoj hali „Mladost“u Bujanovcu u toku je elektorska Skupština za izbor 15 članova novog saziva Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).Od ukupno 523 elektora, skupštini prisustvuje 512 (97,8 procenata), koji su istakli dve izborne liste.

Glasanje se odvija između dve liste. Onu koju ispred Alternative za promene (AP) čiji je nosilac Levan Ćazimi, i koalicioni liste Partije za demokratsko delovanje (PDD), Demokratske partije (DP), Pokreta za demokratski progres (PDP) i Demokratske partije Albanaca (DPA).

Republička izborna komisija (RIK) je imenovala članove Biračkog odbora. Glasanje se odvija uz pojačane mere bezbednosti.

Danas u Bujanovcu boravi i Ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov, kao i predstavnici Koordinacionog tela za jug Srbije, kao i Ministarstva za lokalnu i državnu samoupravu.

U Bujanovcu se očekuje i dolazak šefa misije OESC-e u Srbiji, ambasadora Jana Bratua, koji je imao važnu ulogu u pripremi i održavanju elektorske Skupštine za NSA.

Nakon novembarskih izbora za 15 članova NSA, pet albanskih partija u zakonskom roku nije postiglo dogovor o novom sastavu ovog tela, pa je imenovan privremeni orga, a danas se u dkladu sa zakonskom procedurom održava elektorska skupština.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari