Nevzad Lutfiu i zvanično novi predsednik Nacionalnog saveta Albanaca 1Foto: Lična arhiva

Nevzad Lutfiu (30) član Pokreta za demokratski progres (PDP) i zvanično je novi predsednik Nacionalnog saveta Albanaca(NSA) i tu funkciju če obavljati u naredne dve godine.

Za njega je glasalo 9 od 15 članova saveta, koji uz novog predsednika čine većinu dogovorenu pre elektorskih izbora održanih 7. maja ove godine, javio je portal Bujanovačke.

U predizbornoj kampanji Lutfiu je najavio da će čim dođe na čelo tog tela, tražiti da se promeni ime Osnovne škole Desanka Maksimović u Biljači, jer je, kako je rekao, „uvreda da se tako zove škola u drugom najvećem albanskom selu u bujanovačkoj opštini“.

Po znaimanju je diplomirani pravnik i živi u selu Oslare u bujanovačkoj opštini. Do sada je radio u javnim ustanovama u Bujanovcu.

Partija za demokratsko delovanje (PDD), Pokret za demokratski progres (PDP), Demokratska partija (DP) i Demokatska partija Albanaca (DPA) pre izbora potpisale su sporazum o zajedničkom rukovođenju Nacionalnim savetom Albanaca. U opoziciji je članova NSA iz  redova Alternative za promene (AP) Šćiprima Arifija aktuelnog predsednika Opštine Preševo.

Po koalicionom  sporazumu predsednički mandat biće vremenski podeljen između Lutfiua i kandidata PDD-a koji dolazi na čelo saveta posle dve godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari