Šaipu Kamberiju drugi mandat na mestu predsednika Partije za demokratsko delovanje (PDD) 1Bivši i novi predsednik:Haljimi i Kamberi. Foto:PDD

Diplomirani pravnik Šaip Kamberi (59) iz Bujanovca na Izbornoj skupštini Partije za demokratsko delovanje (PDD) kao jedini kandidat izabran je po drugi put za predsednika najstarije političke organizacije Albanaca na jugu Srbije.

– Naše glavno opredeljenje biće da se pridržavamo principa na kojima je osnovana naša stranka. Nastavićemo da čuvamo i unapređujemo albansko nacionalno jezgro na ovim prostorima. Da štitimo demokratiju Nepokolebljivi u borbi za pravdu, jednakost, ekonomske mogućnosti i identitet naše albanske kulture – naveo je Kamberi, nakon izbora na funkciju prvog čoveka PDD.

On je najavio zalaganje za „bolji položaj Albanaca u Preševskoj dolini, na čemu će partija svojim unutrašnjim jedinstvom i jedinstvom u okviru albanske nacionalne zajednice“.

Za predsednika Opštinskih odbora u Preševu i Bujanovcu izabrani su Ardita Sinani i Ragmi Mustafa, doskorašnji predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).Za organizacionog sekretara izabran je Rahim Salihi, dok će funkciju generalnog sekretara  vršiti Hasan Hasani.

Izbornoj skupštini PDD prisustvovao je i njen osnivač i prvi predsednik Riza Haljimi, koji je prvu političku stranku Albanaca osnovao 1991.godine kao profesor fizike u gimnaziji u Preševu.

Šaip Kamberi (59) diplomirani pravnik iz Bujanovca je i narodni poslanik u Skupštini Srbije u trećem mandatu. Od 2018. godine nalazi se na čelu Partije za demokratsko delovanje (PDD), nakon što se Haljimi povukao iz političkog života.

Kamberi je bio i predsednik opštine Bujanovac u dva mandata. Prvi put od 2008. do 2012. godine, dok je drugi mandat na ovoj funkciji proveo u periodu od 2016. do 2020. godine. Ranije je rukovodio i NVO Odbor za ljudska prava u Bujanovcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari