Aleksandar Đurđev: Novi Sad – glavni grad Srbije

Izmeštanje prestonice bi, i u simboličkom i u faktičkom smislu, označilo i početak stvarnog procesa racionalizacije državne uprave
Predsednik Srpske lige o platformi svoje stranke o "državotvornoj decentralizaciji"

Ostavite komentar


  1. Novi Sad, svidelo se to nekom ili ne, nikada neće da bude glavni grad! Ni Republike Vojvodine, o kojoj mašta N. Čanak, ni Republike Srbije, kao što, možda iskreno, ali svakako površno, zagovara A. Đurđev. Razlog je sasvim jednostavan: cela istorija Vojvodine je zapravo samo san prečanskih Srba da im Beograd bude prestonica i oni su ga dosanjali 1918. a potvrdili 1988. I tu je kraj svih sličnih budalaština.

  2. Kao beograđanin tokom proteklih 60 godina, podržavam predlog da Novi sad postane glavni grad Srbije!!

  3. Vi ćete gospodine da premeštate glavni grad tamo ili ““vamo, a Rio Vam je "najmnogoljudniji" grad u Brazilu. Ne sumnjam da imate fakultetsku diplomu, ali savet bi Vam bio da se ipak vratite u školsku klupu.

  4. Ovom čoveku ne treba zameriti, treba da popije lekove. To je taj koji je bacao kafu na osoblje, i bojao se da ga neko truje i špijunira.

  5. Паметан човек. Много реченог је ѕа размишљање и јавни дијалог.

  6. Imponuje mi vaše trezveno patriotsko razmišljanje. (Možemo mi skupštinu da prebacimo i u Merošinu. U nedostatku velelepnih zdanja kao naša zgrada Skupštine, predsedništva, preko puta, starog dvora, mogli bi da se zadovolje sa nekim svinjcem, ako ih u Merošini još ima. Problem je što u čitavoj Merošini nema toliko traktora, koji bi mogli da zamene, audije i džipove, pa starlete, pevaljke, i pratećih objekata za luksuzan život o budžetu. Nisu oni dostojni ni Merošine). Ali dokle god ne iskorenimo Antisrpski duh, propade i Merošina!!!!! Fali Karađorđe ma otkud bio iz Novog Sada, Beograda, Nikšića, Banjaluke, ili Merošine. Samo, svoj na svome sa svojima, može da ispoštuje tuđina, i od njega biti ispoštovanim.

  7. Ako ne bude Novi Sad , što je odlična ideja , onda bi mogao Kragujevac. Izmeštanje glavnog grada iz Beograda je , verovali ili ne, poslednja nada zs spas Srbije.

  8. Sve je to lepo, ali koliko će to da nas košta?? Zamislite predsednik drži sednice, sastanke, pa ovi iz BG-a moraju za Novi Sad da trče svaki dan ili svaki drugi, prevoz, dnevnice, obezbedjenje… bla bla… Šta reći osim da je ovaj predlog takav "bubni nešto da te neko primeti".

  9. Da je Sarajevo bilo glavni grad Jugoslavije možda ne bismo imali minule turbulencije. Posle predaje Kosova Vojvodina je na udaru ne od tamošnjeg življa već od strane srpskih političara. Destabilizacija je modus vivendi kvazi političara.

  10. Odakle pare za bilborde? Ovakvi destabilizuju Srbiju već decenijama. Prvo su nam navukli NATO na grbaču a onda ostatke poklonili Rusima. Sređuj ti Šangaj batice i ne boj se kafice.

  11. Opet priče o separarizmu , otcepljenju…niko ne napušta mesto gde se dobro , lepo živi , odlaze samo ugnjeteni , dakle politikanti , omogućite narodu Srbije (i Vojvodina je Srbija ) da žive životom dostojnim čoveka i neće biti razloga za strah od separatizma u Vojvodini.
    Španija vam je lep primer , Katalonci neće više da ih šišaju u ime " viših ciljeva"…poznato ?

  12. Београд и Србија се бране у Крушевцу не у Новом Саду.Та тенденција повлачења Нејаких Уроша ка северу датира још од Чарнојевића.Ако би Нови Сад постао главни град поново би поспешили бежанију са југа.Где би богата земља била полупразна док би се север пренаселио и од плодних ораница направио загађену индустријску зону!Косово и Метохију можемо одбранити само ако је главни административни центар Крушевац.Тако би се смањио притисак на Београд и Нови Сад.Војнички се Крушевац боље моше бранити од Београда и Новог Сада.Економски би то био прави бум.Европа би уложила 100 пута више него што кошта Београд на води.Србија би се препородила јер би младост уместо ка северу и Немачкој кренула ка југу-Косову и Метохији!!!

  13. Ljudi, ovaj covek je tvrdio da ga truje konobar u kafe-restoranu skupstine Novog Sada. Jedno vreme je tvrdio da je AV fasista, a sada je u dilu sa Krkobabicem sa kojim zajedno isisava pare iz Poste. Slika i prilika danasnje Srbije.

  14. Ko ga finansira? Odakle im pare za tolike plakate i bilborde? Još jedna nacionalistička partija koja želi i ovo malo autonomije da nam ukine!

  15. идеја је одлична.Ја ,као Шумадинац,је подржавам јер схватам њен виши смисао.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.