Aleksandar Jovanović Ćuta: Na Vučićevim televizijama svi Albanci su „srbomrzci“ i „Šiptari“ 1Printskrin RTS

Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Zajedno i Ekološkog ustanka, rekao je tokom posebne sednice Skupštine o Kosovu da će se deo opozicije oko Zavetnika, Dveri i Novog DSS videti u ponedeljak s Vučićem i da će se „ponovo pomiriti“.

Podsetimo da je lider Dveri Boško Obradović rekao da prihvata Vučićev poziv da dođe na Andrićev venac sledeće sedmice da pogleda evropski predlog okvira za dijalog Beograda i Prištine „ako poziv još stoji“, a da je Vučić pozitivno odgovorio na ove Jovanovićeve reči.

Naveo je da na „njihovom (SNS-ovom) Pinku i Hepiju“ neće videti Albanca koji je dobar, jer su na tim televizijama svi Albanci „srbomrzci“ i „Šiptar“ i zatražio da se dovedu na Pink jedan dobar Srbin i Albanac.

„Morate da krenete da gradite politiku na dobrim primerima. To nisu parole. Da Srbin i Albanac mogu da sednu i razgovaraju, da se ne pobiju“, poručio je Jovanović.

Nisam vlasnik ni Pinka ni Hepija, odgovorio je Vučić. a što se tiče programa Hepija nisam siguran šta bih Vam rekao, a da bude lepše od onoga što mislite.

https://www.danas.rs/vesti/politika/skupstina-dan-drugi-vucic-pokazao-fotografiju-sa-kurtijem-ponovio-sta-je-rekao-seselju-kada-je-ubijen-djindjic/

– To su televizije koje su dobile nacionalnu frekvenciju u vreme Vašeg koaliconog partnera. Tad su bile dobro, a sada ne valjaju. A nisam saglasan sa onim što radi RTS“, rekao je Vučić i konkretizovao da mu se nije svideo izveštaj o jučerašnjem incidentu u Skupštini kada su poslanici desnici krenula ka mestu gde on sedi.

Naveo je da Srbi moraju sa Albancima da žive u miru i da su oni druga najveća nacija na Zapadnom Balkanu, a da će u narednih 100 godina biti možda i prva najveća.

„Moramo da živimo jedni sa drugima“, naveo je i rekao da je slučajno našao premijera Albanije Edija Ramu i da sa njim sarađuje, a da ga optužuju da pravi „Veliku Albaniju“.

Rekao je da Albance nazivaju Albanci, kako oni traže da ih se naziva i da ima desetine Albanaca s Kosova sa kojima razgovara, ali da ne želi da ih imenuje kako im ne bi, kako navodi, pravio probleme.

Podcrtao je da se zalaže za Otvoreni Balkan, ali i EU pored svih pritisaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari