Aleksandar Šapić ostaje gradonačelnik Beograda 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Skupština grada Beograda nije večeras izglasala razrešenje gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića jer za taj predlog nije glasala većina od 110 odbornika.

Predsednik izborne komisije Nemanja Joksimović rekao je da je od 110 odbornika glasalo 45 odbornika, „za“ razrešenje glasala su 44 odbornika, a jedan je bio protiv.

Predlog nije usvojen, jer za razrešenje nije glasala većina od ukupnog broja odbornika, dodao je on.

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini grada Beograda, na čiji zahtev je zakazana današnja vanredna sednica, iznosili su zamerke na rad gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, govorili su o cenama stanovanja u glavnom gradu, zagađenju i zahtevu da se smanji cena grejanja za period kada ga nije bilo zbog odlaganja grejne sezone.

Sednica gradskog parlamenta sazvana je na zahtev dela poslanika opozicije u Skupštini grada Beograda, a dnevni red sadrži i inicijativu da se razmatra razrešenje gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Šapić ne prisustvuje sednici gradskog parlamenta.

Šefica odborničke grupe Ujedinjeni Mila Popović ocenila je da je Šapić izgubio svaki legitimitet da odlučuje o glavnom gradu, jer kao neko ko je gradio mimo zakona ne može da utiče na rad gradske uprave da reši problem nelegalne gradnje i bahatih investitora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari