Šta su razlozi zbog kojih opozicija traži Šapićevo razrešenje 1Fejsbuk, Stranka slobode i pravde

Opozicione odborničke grupe u Skupštini Beograda najavile su na konferenciji za novinare da će na današnjoj sednci gradskog parlamenta glasati za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića ukoliko bude kvoruma.

Šef odborničke grupe „Moramo“ Dobrica Veselinović rekao je da je glasanje za smenu Šapića samo vrh ledenog brega i da je koalicija Moramo dodala zahteve da se govori o zagađenju vazduha, o krizi izazvanoj cenama nekretnina, i za kupovinu i za iznajmljivanje, i o energetskoj krizi.

Odbornica grupe „Moramo“ Natalija Stojmenović naglasila je da je prosečan stanovnik Beograda ukoliko zakupljuje stan izložen opasnosti da mu se kirija stalno povećava, da živi u stanu koji nije energetski efiksasan, zbog čega plaća prevelike račune za struju, a kad izađe iz tog stana živi u jednom od najzagađenijih gradova u Evropi.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Filip Tatalović istakao je da je Šapić od simbola samouverenosti u sportu postao simbol bahatosti u javnom nastupu i obraćanju građanima i novinarima.

Dodao je da je Šapić od simbola uspeha postignutog „teškim krvavim radom“ postao simbol nelegalne gradnje u Beogradu.

Šef odborničke grupe Narodne stranke Miloš Pavlović rekao je da je Šapić pokazao da nije dostojan da bude gradonačelnik i da je nekoliko puta zloupotrebio svoju javnu funkciju.

Podsetio je da je Šapić dozvolio devastaciju Savskog nasipa i da je kao predsednik Opštine Novi Beograd nedozvoljeno izgradio objekat za koji nije imao građevinsku dozvolu.

Šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“ Mila Popović rekla je da gradonačelnik koji krši zakon ne sme da bude na toj funkciji.

Predsednik Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana Vladimir Pajić izjavio je da je preduslov rešavanja svih problema u Beogradu Šapićeva smena i naveo da Beograd mora da bude zelen, kulturan i inovativan grad, ali da to nije moguće ukoliko su najbliži Šapićevi saradnici ljudi osumnjičeni za ratne zločine, ako Šapić ima „problema sa imovinom i ako ne vidi problem u zagađenju.

Šef odborničke grupe koalicije Nada Marko Sarić je rekao da će odbornici te koalicije glasati za smenu politike koja vlada Beogradom u poslednjih osam godina.

Šefica odborničke grupe Dveri – Patriotski blok Radmila Vasić rekla je da će ta odbornička grupa, kao što je i najavljivala, glasati za Šapićevu smenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari