Rasprava Nikodijevića i Mile Popović: Kako je smenjen Đilas 1foto: Stranka slobode i pravde

Dragan Đilas je došao na sednicu na kojoj je bio smenjen kao gradonačelnik Beograda, dok se Aleksandar Šapić nije pojavio na ovoj, na kojoj rasrpavljamo o njegovoj smeni, izjavila je u Skupštini grada Mila Popović, šef odborničke grupe Ujedinjeni, i članica Đilasove Stranke slobode i pravde.

„Aleksandar Šapić se nije pojavio jer ne može da se kontroliše i čuje istinu koju bi mu neko sasuo u lice. Dragan Đilas je bio na sednici na kojoj je smenjen i znao je da će biti smenjen. Šapić se nije pojavio na sednici, za koju tvrdi da ima većinu i zna da neće biti smenjen“, navela je Popović.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević više puta je pokušao tokom tog izlaganja, odnosno replike odborničkoj većini SNS-SPS Mile Popović, rekavši prvo da je zna kao korektnu i odmerenu, koja nije sklona oštrim izjavama, a potom pomenuvši i da on bolje zna kako je izgledalo Đilasovo smenjivanje, budući da je i tada bio u Skupštini grada.

Đilas je sa mesta gradonačelnika smenjen 2013. godine. Nikodijević je funkcioner SPS.

Gradski parlament raspravlja na sednici sazvanoj na zahtev dela opozicije, o zahtevu za smenu gradonačelnika Šapića.

Nikodijević je između ostalog naveo, tumačeći poslovnik na početku sednice, da ukoliko ovaj zahtev ne bude izglasan, odnosno opozicija nema većinu za smenu Šapića, da takav zahtev ne može u narednih šest meseci da se stavi na dnevni red.

Naprednjaci i socijalisti „brane“ u izlaganjima Šapića, između ostalog tvrdeći i da se nije pojavio na sednici,  kako svojim prisustvom ne bi vršio pritisak na odbornike.

Skupština grada broji 110 mesta, a zahev za smenu je podnelo 39 odbornika opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari