Opozicija smatra da je Šapić uzročnik problema u Beogradu, odborniku Moramo izrečene dve opomene 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Odbornici skupštine grada u prvom delu sednice nastavili su da raspravljaju o razlozima za smenu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, a predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević izrekao je dve opomene odborniku grupe Moramo.

Odbornik grupe Pokreta slobodnih gradjana Vladimir Pajić ocenio je da je najveći problem u gradu Aleksandar Šapić, jer je on „uzročnik“ svih problema koje Beograd ima.

„Šapić mi je delovao kao hrabar čovek, a sad ga nema, on treba da je ovde i da raspravlja o ovim problemima, ne treba nam gradonačelnik koji se plaši. Trebaju nam urgentne mere za rešavanje ovih problema, a ne oni planovi do 2030. godine“, rekao je Pajić.

Poslanik grupe Narodne stranke Miloš Pavlović kazao je da je Šapić „kontinuitet vladavine“ Srpske napredne stranke u Beogradu i da je puno puta zloupotrebio svoju funkciju.

„Pokazao je (Šapić) povredu zakona i zloupotrebu javne funkcije, što je prvi put uradio 2012. godine kada je na Savskom nasipu dopustio postavljanje objekata“, rekao je Pavlović.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković kazao je da je opozicija svojim navodima „samo dala Šapiću legitimitet“.

„Priznali ste danas da Šapić ima legitimitet, jer ste rekli da ga je izgubio, a ne može da izgubi nešto što, kako vi kažete, nema“, rekao je Mirković.

Predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević izrekao je dve opomene zbog dobacivanja s mesta odborniku Moramo Milanu Ljutovcu.

Odbornica pokreta Dveri Radmila Vasić ponovila je da će taj pokret glasati za smenu gradonačelnika, jer učestvuje u realizaciji rušenja Starog savskog mosta.

„Kompletna gradska vlast treba da bude smenjena. Dnevno 30.000 vozila predje preko tog mosta, a rešenja nisu data, šta će se dešavati u saobraćaju u narednih tri do pet godina, koliko je rečeno da će trajati gradnja novog“, rekla je odbornica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari