dobrica veselinovićfoto FoNet Milica Vučković

Kao što smo govorili i pre izbora – da je Aleksandar Šapić velika greška SNS-a – to se sada i potvrđuje. U njemu dobro poznatom maniru ucenjivanja i političkog kalkulanstva, on sada pokušava da prvenstveno sebi podigne cenu zarad ostanka na funkciji – kaže za Danas Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Beograda iz Zeleno-levog fronta.

Praveći totalno sulude ugovore i zaduživanja grada Beograda on nastoji i da SNS drži u šaci, prenosi Dobrica Veselinović utiske sa poslednje sednice Skupštine grada.

Sednicu skupštine grada obeležila je, ističe, vidna nervoza i strah vladajuće većine i od odbornika opozicije i beg da se javnosti predstave planovi koji će oblikovati život u gradu u narednom periodu.

– Jutro je obeležio dolazak velikog broja pripadnika obezbeđenja u skupštinu, po scenariju iz Narodne skupštine kada su postavili kordon ispred opozicije sa idejom da se opozicioni odbornici prikažu kao nekakvi nasilnici i huligani. Kao i postavljanje Sime Spasića kao dežurnog ometača sa ciljem da se dodatno unese zabuna i šum tokom obraćanja opozicije. I pored svega toga opozicija je bila ujedinjena u zahtevu za vanrednim parlamentarnim i beogradskim izborima kao jedinim načinom da naše društvo izađe iz duboke moralne i političke krize u koju je upalo i krene putem ozdravljenja – kaže Veselinović.

Glavna poruka i ispred i u sali bile su dve reči „ostavka, izbori“, napominje naš sagovornik.

– Smatram da svakim danom ostanka na vlasti garniture SPS-a i SNS-a imamo manje šanse da se izborimo sa klimatskim promenama i svakim danom njihovog ostanka na vlasti ekonomske nejednakosti će se produbljivati. Zagađenje vazduha neće biti rešeno, stanovanje će ostati nepriuštivo, saobraćaj će nastaviti da stoji, nastaviće se betoniranje zelenih površina, investitorski urbanizam će divljati, i neće biti mesta u vrtićima za decu – napominje sagovornik Danasa.

Vreme Aleksandra Šapića i vlasti SNS-a je isteklo, kaže naš sagovornik, a to se moglo videti i na sednici Skupštine, jer je celo gradsko veće i gradonačelnik ekspresno napustilo salu skupštine odmah po početku sednice, kao i da je samo jedan odbornik SNS-a minimalno govorio na sednici.

– Pored želje da skraćivanjem rasprave i objedinjavanjem čak 42 tačke dnevnog opozicija je iskoristila smo sve moguće mehanizme da građanima pokažemo i prikažemo sve štetne ugovore, projekte i planove gradske vlasti.

Sledeći korak je i formalno zakazivanje vanredne sednice skupštine grada sa jednom tačkom – smena gradonačelnika – zaključuje Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari