Aleksandar Vulin: Možda Hil uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje nećete uspeti 1EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY / HANDOUT MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Komentarišući navode ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da ne razume šta je hteo da postigne u Moskvi, Vulin je izjavio da ne zna šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući Srbiju da prizna Kosovo, i da će možda uspeti da ga ukloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije neće.

„Pre nego sledeći put kaže da je bombardovanje Srbije sprečilo katastrofu, neka klekne pred grob Milice Rakić i neka njenim roditeljima objasni koliko je njena smrt doprinela sprečavanju humanitarne katastrofe više ili manje od laži o masovnim streljanjima Šiptara na stadionu FK „Priština“ ili laži o masakru u Račku“, rekao je Vulin u saopštenju MUP-a.

Vulin je dodao i da ne zna šta je ambasador Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra Vlade Srbije, koja mu je domaćin, i kako kaže, siguran je da ambasador Srbije u SAD nikad ne bi komentarisao postupke vlade iz Vašingtona.

„Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu. Da li je u našem interesu da priznamo lažnu državu Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa? Rusija nas ne tera ni na šta, ali zato ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta kao da smo Komanči u rezervatu. Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite“, rekao je Vulin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari