Miroslav Aleksić izabran za predsednika Narodnog pokreta Srbije 1foto: Anđela Petrović/Danas

Miroslav Aleksić izabran je za predsednika Narodnog pokreta Srbije na juče održanoj prvoj izbornoj Skupštini ove stranke.

Osim predsednika izabrani su i potpredsednici i druga radna tela stranke.

Za potpredsednike Narodnog pokreta Srbije izabrani su Borisav Novaković, Đorđe Stanković, Miloš Pavlović, Slavica Radovanović, Ivana Rokvić, Uroš Đokić, Ana Jakovljević i Predrag Delić.

Po izboru za predsednika stranke Miroslav Aleksić je rekao da se Srbija nalazi u katastroflanoj situaciji i da su izbori 17. decembra prilika da se stane na put kriminalu i korupciji, partokratiji, nasilju, ali i oslobađanju medija i ponovnom uspostavljanju i radu institucija.

On je podvukao da Narodni pokret Srbije ima plan i pravac delovanja.

„Jedan pravac će biti oslobađanje institucija. Ne sme on svemu da odlučuje jedan čovek već zemlja mora da funkcioniše kroz institucionalno delovanje. Trenutnio smo u takvoj situaciji dea nijedna instuitucija ne radi svoj posao. One su devastirane i potpuno im je uništen ugled. Zbog toga će jedan od prvih koraka i pravaca našeg delovanja biti njihovo oslobađanje“, rekao je Aleksić.

On je dodao da će drugi pravac biti rad na poboljšanju životnog standarda koji će biti unapređen poreskom reformom.

„Treći pravac su ulaganja u kapitalne investicije, pre svega u poljoprivredu, zatim u IT sektor, infrastrukturu, a kao preduslov za sve to, ulaganje u ljude jer bez ljudi nema napretka“, istakao je Aleksić.

On je dodao u poljoprivredu mora mnogo više da se ulaže jer i dobiti može da bude mnogo veća.

„Oko milion i po ljuidi živi od poljoprivrede. Ima oko 560.000 registrovanih poljoprivrednih domaćinstava. Jedna Holandija, koja ima daloeo manje obradivih površina, ostavruje dobit od poljoprivrede koja ne može da se meri sa našom. To nije normalno. Zato se poljoprivreda mora unaprediti. To je neprocenjiv resurs“, naglasio je Aleksić.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije je rekao i da su kriminal, korupcija i nasilje izuzetno veliki problemi koji ne mogu biti rešeni pojedinačnim akcijama.

„Ovo su problemi koji zahtevaju sistemsko rfšenje i sveobuhvatnu reformu. Zahtevaju uspostavljanje potpuno drugačijeg sistema vrednosti u kome će se ceniti obrazovanje, rad i red, a ne ovo što imamo sada i što nam se neprekidno plasira na televizijama sa nacionalnom frekvenciojom kroz rijaliti programe i sa naslovnih strana tabloida“, zaključio je ASleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari