Aleksić: Mesto Ane Brnabić je u zatvoru, a ne na mestu predsednice parlamenta 1printskrin: YouTube-ParlamentSrbija

Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodni pokret Srbije, tokom rasprave o izboru Ane Brnabić za potpredsednicu parlamenta Srbije rekao je da bi njoj bilo mesto u zatvoru, a ne na mestu predsednika Skupštine.

„Ova vlast dvanaest godina vlada manipulacijom i to se potvrdilo danas kada su svi režimski mediji objavili na naslovnim stranama da sam udario policajca. Evo oni su tu, neka kažu da li se to dogodilo. Nigde na snimku se to ne vidi, ali se čuje kako Milovan Drecun psuje Boru Novakovića“, rekao je Aleksić, poručujući da će naprednjačka vlast jednom odgovarati za protivustavno delovanje.

„Vi kradete izbore, kradete nam državu, živote. Krčmite budućnost Srbije da biste vi uživali“, naveo je Aleksić i dodao da je Ana Brnabić u svemu tome učestvovala. Učestvovala je, kako je rekao, u predaji Kosova, predaji zlata i bakra Kinezima, predaji Rio Tinta.

Pokazujući fotografije žrtava ovog režima, lider NPS rekao je da će u istoriju najvećeg beščašća ući fotografija nakon tragedija u Ribnikaru i selima oko Mladenovca.

Pokazao je tvit Ane Brnabić gde se nasmejana u društvu Vučića i Siniše Malog podsmeva demonstrantima nakon strašnih tragedija u maju 2023. godine, fotografije sa Edi Ramom ispred kosovske zastave, fotografije sa Sorošem, a podsetio je i na sve afere iz vremena vlade Ane Brnabić i delovanja njenog brata.

Kao sliku vlasti Aleksić je pokazao zajedničku sliku Aleksandra Vučića i Milana Radoičića i rekao da kriminalne strukture danas jačaju i da vlast „stvara novi zemunski klan“.

„Najveća opasnost je što ljudi iz kriminalnog klana vode državu. Ova vlast stvara svoj Zemunski klan, a imaju čak i svoj JSO u vidu Krička. Što se mene lično tiče, Ana Brnabić bi odavno trebalo da služi zatvorsku kaznu zbog svega što je uradila u Srbiji. Ali, doći će vreme i za to“, poručio je Aleksić.

Komentarišući optužbe naprednjaka da opozicija radi za strance, Aleksić je pokazujući fotografije Ane Brnabić upitao sa kime je ona to u društvu.

„S jedne strane strane strane Hil, s druge strane Soroš. S jedne strane Soroš, s druge strane vaš koalicioni partner Kurti. Zajedno ste s njim sproveli tihi i puzajući pogrom. Od 2012. godine raseljavate Srbe sa Kosova. To je rezultat vaše politike dok ste se busali u grudi. Imate sa Sorošem i ove nasmejane fotografije, koje je on objavio na svom Tviter nalogu“, kaže Aleksić i pita gde su pare, govoreći o projektima koji su planirani na KiM, a da nijedan nije realizovan.

Obraćanje Aleksića izazvalo je brojne reacije poslanika vlasti. Iako je bio deo vladajuće većine do 2012. godine Radoslav Milojičić Kena optužio je bivšu vlast da je kriva za korupciju i kriminal u Srbiji. Objasnio je i zašto danas podržava Aleksandra Vučića, jer je on jedini čovek koji se bori za slobodarsku Srbiju i da niko ne može da pobedi njegov rad i pregalaštvo.

Replicirajući Aleksiću Đorđe Komlenski, poslanik Vulinovog PS rekao je da nije tačno da država Srbija stoji iza Banjske, ali jedodao da Milanu Radojičiću može da se spočitava samo to što Banjska nije uspela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari