Aleksić: Narodu je preko glave Vučićev režim 1Blokada u Beogradu (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/EV)

“Ne znam ništa o nekakvim obojenim revolucijama i drugim Vulinovim fantazijama. Znam samo da je narodu u Srbiji preko glave Vučićevog režima i da će ih biti sve više na ulicama u borbi za normalnu i slobodnu zemlju, koju nikada više neće predstavljati ljudi poput Vulina”, kaže za Danas Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, komentarišući dogovor ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina i sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa u zajedničkoj borbi protiv obojenih revolucija.

Naime, na sastanku Vulina i Patruševa, u petak 3. decembra, istaknuto je da su „obojene revolucije“ postale, već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta. Kako je rečeno sve pod izgovorom demokratizacije. Vulin i Patrušev konstatovali su i da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.

Srđan Milivojević, funkcioner Demokratske stranke, kaže da ne zna detalje tog dogovora. Zna, kaže, da jedino u čemu bi “dezerter Vulin mogao nekome da pomogne je oko saveta kako da mu tetka iz Kanade pošalje novac, pod uslovom da u Kanadi ima tetku”.

“Srbija je suverenitet i državnost na velikom delu svoje teritorije izgubila baš u vreme kada je Vulinova partija bila ključni faktor odlučivanja u Srbiji tokom 1999. godine. Kada u nekoj vesti čujem da se takvi likovi zalažu za očuvanje suvereniteta i državnosti Srbije, pa još u ime Republike Srbije sklapaju neke dogovore i potpisuju ugovore, odmah se zabrinem da će neki moji sunarodnici postati izbeglice”, ističe Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari