Aleksić: Ne bi bilo demokratskih izbora u Narodnoj stranci, nezadovoljstvo "tinjalo" godinu-dve 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik novosnovanog Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da je njegovo nezadovoljstvo stanjem u Narodnoj stranci „tinjalo godinu-dve“, navodeći da demokratskih izbora u toj stranci ne bi bilo i da zato nije u njoj ostao kako bi se kandidovao za lidera na oktobarskoj skupštini.

Aleksić je za N1 rekao da su problemi posebno postali vidljivi kada je Narodna postala parlamentarna stranka i da je njemu smetala konstantna svađa sa drugim strankama opozicije i napadanje njihovih ideologija, umesto promocije svoje ideologije.

Insistirao sam na jedinstvu opozicije, da ne etiketoramo druge ljude, a sve je klminiralo sa protestima, jer jedan deo rukovodtsva ih nije podržavao, rekao je Aleksić, odbacujući navode lidera Narodne Vuka Jeremića da je razlog razlaza francusko-nemački plan za Kosovo.

On ni danas nije u stanju sa se suoči sa greškama, već ih traži u nekom drugom. Ljudi su odlazili iz stranke i nijednog trenutka se nije zapitao gde je problem, dodao je Aleksić.

Aleksić je ukazao da je smatrao da se može doći do dogovora, navodeći da on nije ćutao unutar stranke, već je govorio o potrebi da se nešto menja, ali nije o tome pričao u medijima.

Upozoravao sam na nezadovoljstvo, ali nije bilo sluha. Ovo nije bila moja želja, već obaveza da slušam ljude sa kojima sam gradio stranku šest-sedam godina, dodao je.

Aleksić je istakao i da je njegova ideja bila da se pokrene kampanja protiv fransuko-nemačkog plana, ali je Jeremić insistirao da on bude lice te kampanje.

Ja sam smenjen samo zato što što je članstvo tražilo da budem kandidat za predsednika, ocenio je Aleksić.

Aleksić je rekao da pokret ima četiri poslanika, a da će se narednih dana znati da li će im se pridružiti samostalni poslanik Miloš Parandilovic ili poslanica Marija Lukić, kako bi se formirao poslanički klub.

Moja ideja je da napravimo što širu opozicionu platformu, rekao je on, dodajući da će Narodni pokret u
u Beogradu imati četiri odbornika.

Narodna stranka više neće imati odborničku grupu u Skupštini grada Beograda, istakao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari