Miroslav Aleksicfoto FoNet Milica Vuckovic

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da nema nevinih u obračunu Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića i da taj sukob govori o potpunoj kriminalizaciji vrha policije i vrha države, te da bi „oboje bili u zatvoru kada bi tužilaštvo radilo svoj posao“.

„Na vlasti u Srbiji je kriminalni klan koji je ukrao mnogo novca i privatizovao Srbiju i sada su krenuli da se međusobno obračunavaju. Više nemamo sudove i tužilaštva, nego imamo opskurne tabloide koje vlast finansira i koji organizuju ‘pranje’ ljudi poput Dijane Hrkalović i vlasnika ‘Jovanjice’ Predraga Koluvije, optuženog za najveću proizvodnju marihuane u Evropi“, rekao je Aleksić za kanal Srbin.info.

Aleksić je dodao da bi na sudu trebalo dokazati da li je Vučić prisluškivan ili je razgovarao sa ljudima koji su prisluškivani zbog sumnje da su umešani u krivična dela, saopštila je Narodna stranka.

„Zašto do danas nema izveštaja o prisluškivanju? Zato što je ili Vučić to sam naložio iz njemu znanih razloga ili je uletao u veze prisluškivanim ljudima“, rekao je Aleksić.

On je naveo da Srbija tone u ekonomsku krizu i građanima naglo opada standard, a poljoprivredna proizvodnja je na ivici propasti zbog poskupljenja dizel goriva i đubriva.

„Država u takvoj situaciji mora da se odrekne dela svog prihoda i građani i privreda se moraju rasteretiti u krizi“, rekao je Aleksić i naveo da su „robne rezerve prazne jer su pokradene“, a država je zabranila izvoz pšenice i hoće da popuni robne rezerve tako što će od proizvođača kupiti žito po niskoj ceni.

„Zašto da nemar vlasti plaćaju seljaci? Mora se dozvoliti izvoz pšenice, a oni koji su pokrali robne rezerve moraju da odgovaraju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je ocenio da Srbiji „gotovo izvesno prete restrikcije struje, jer je EPS uništen u prethodnih 10 godina“, a Srbija već sada daje na uvoz struje svakog dana daje između tri i šest miliona evra.

„EPS mora da obezbedi nove količine uglja tako što će biti ovog leta biti angažovana sva raspoloživa javna i privatna mehanizacija, tako da firme bliske vlasti koje su zaradile milione evra kroz saradnju sa EPS ustupe svoju mehanizaciju za otkrivanje humusa i skidanje zemlje ispod koje je ugalj kako bi građani imali dovoljno struje“, kazao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari