Aleksić: Režim se ponaša kao narkoman u krizi, spreman je da rasproda sve zarad nove doze vlasti 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da se vlast ponaša „kao narkoman u krizi“ i da je spremna da rasproda sva nacionalna bogatstva zarad „jedne predizborne doze koja će trajati do izbora“, najavljenih za 3. april 2022. godine, a posle toga „bi ponovo usledio pakao ako opozicija ne pobedi“.

„Ako pobedimo, uslediće lečenje. Vlast rasprodaje naše reke, šume i poljoprivredno zemljište. Rasprodali su rudnike zlata i bakra, nameravaju da otvore rudnik litijuma, rasprodali su Komercijalnu banku, PKB i druge firme, javni dug se popeo na 34 milijarde dolara, a bio je 17 milijardi 2012. godine, u toku je galopirajuća inflacija, kriminal je okupirao državu, a ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem“, rekao je Aleksić televiziji N1, a saopštila Narodna stranka.

On je upitao zašto se u Srbiji ne gradi fabrika baterija za automobile, a da se litijum iskopava u Nemačkoj, koja ima najveće rezerve tog metala u Evropi, ako se već vlast toliko hvali dobrim odnosima sa Nemačkom.

„Zašto da se u litijum kopa u Srbiji, dok niko drugi to neće da radi? Ne smemo da se delimo na temama zaštite životne sredine i očuvanja vazduha i prirode, jer one prevazilaze politiku i moramo da budemo svi pod jednim kišobranom ako želimo da sačuvamo Srbiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov režim ne žele dobro Srbiji, jer su ucenjeni“, rekao je Aleksić.

Naveo je da je Vučić spreman na sve da bi sačuvao sebe i režim, „pošto su isprljani kriminalom i korupcijom“.

„Moramo sami da se izborimo za svoju slobodu, ne možemo čekati strance da dođu i da promene vlast zato što mnogima od njih odgovara ucenjeni predsednik Srbije, jer preko njega lakše ostvaruju interese svojih država u Srbiji“, ocenio je Aleksić.

Kako je naveo, ako Narodna stranka bude predložila nekog kandidata za predsednika Srbije što, prema njegovim rečima, verovatno hoće – taj kandidat pre svega mora da dobije podršku svoje organizacije, koja ga i delegira.

„Nije logično da neko ko ima želju da bude kandidat očekuje podršku van svoje stranke. To su unutarstranačke stvari i 26. decembra će biti održana Skupština Narodne stranke na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo i svako će imati pravo da se kandiduje i predloži svoje ideje, program i da traži podršku stranke“, rekao je Aleksić.

On je naveo da će o zajedničkom kandidatu opozicije za predsednika konsenzusom odlučiti stranke koje su juče stupile u koaliciju – Narodna stranka, SSP i DS – kao i druge organizacije i pojedinci u okviru koalicije.

„Potrebno je da to bude neko ko će moći da ugrozi Vučića, a za to su nam potrebna ozbiljna istraživanja javnog mnjenja, i da vidimo da li će to biti stranačka ili nestranačka ličnost. To mora biti neko ko će uliva poverenje građanima i ko im je poznat kao borac protiv režima. Verujem da će takav čovek imati šansu da uđe u drugi krug, a potom je moguća i pobeda“, rekao je Aleksić.

On je dodao da je predloženo da nosilac liste u Beogradu bude nestranačka ličnost, i da u glavnom gradu „realno ima najviše takvih ljudi“.

„Verujem da će opozicija pobediti u Beogradu, gde režim jedino krađom može da sačuva vlast. Beograđanima je dosta vlasti koja je razorila grad i žele promenu, oni više neće da gledaju Gorana Vesića kako u kombiju priča prazne priče“, rekao je Aleksić.

Kako je naveo, da bi do kraja godine trebalo da budu poznata imena kandidata za predsednika Srbije i nosioca liste opozicije na beogradskim izborima, odnosno opozicionog kandidata za gradonačelnika Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari