Aleksić: Vlast preko leđa seljaka održava socijalni mir uvozom jeftinog mesa iz inostranstva 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas kako je „potpuno skandalozno“ da ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković ulazi u novu godinu ukidanjem carina na uvoz prasadi i svinja, a to istovremeno obralaže kao „veliku pomoć poljoprivrednicima kako bi se nadomestio manjak na tržištu Srbije“.

„Trgovci će sada nesmetano moći da uvoze svinje u Srbiju na štetu naših seljaka i da tako unište i ovo malo proizvođača koji su opstali“, istakao je Aleksić, a navodi se u saopštenju Narodne stranke.

On je ocenio da vlast „preko leđa seljaka održava socijalni mir uvozom jeftinog mesa iz inostranstva“ i da takva situacija osim proizvođača svinja čeka i sve druge grane poljoprivrede.

Aleksić je istakao da Narodna stranka zahteva da se domaćim proizvođačima svinja hitno obezbedi posebna finansijska podrška kroz podsticaje, kao i da se ukinu monopoli i kontrolišu trgovci.

On je dodao da je neophodno u najskorijem roku stvoriti uslove za vraćanje carina kao zaštitne mere u korist srpskih poljoprivrednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari