Aleksić Vučiću: Ako ti je teško, skloni se 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da vlast pokušava da uvuče opoziciju „u igru“ oko uvođenja sankcija Rusiji i da će vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića morati sama da „pojede čorbu koju je skuvala“.

„Vučić kukumavči i priča da je mnogo teško, da su pritisci jaki i da se od njega očekuje ovo ili ono. Čoveče, ti si se kandidovao za to, pobedio si na izborima, obavljaj taj posao, ako ti je teško, skloni se, to je vrlo jednostavno“, rekao je Aleksić za Njuzmaks Adrija.

Dodao je da je današnji sastanak opozicije sa specijalnim izaslanikom nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom bio vrlo korektan i dodao da je njegov utisak da se ne očekuje da opozicija u ovom trenutku pomaže vlasti u Srbiji, „koja bi očigledno htela da podeli odgovornost sa pojedinim opozicionim akterima“.

Istakao je da Narodna stranka smatra da bi sa evropskim standardima i agendom Evropske unije prvenstveno trebalo uskladiti unutrašnju politiku Srbije, „koja je od mnogo većeg interesa za građane Srbije od usaglašavanja spoljne politike“.

Aleksić je naveo da je sa EU potrebno usaglasiti medijske slobode, poštovanje zakona, borbu protiv korupcije i kriminala, ekologiju i sve važne oblasti od kojih zavise standard i kvalitet života građana.

Dodao je da vlast koristi ukrajinsku krizu kao pokrivač za sve unutrašnje probleme i da je očigledno da je „kriminal pobedio u ratu koji je vlast najavila protiv kriminala, jer se mafijaška ubistva događaju na ulicama usred dana“.

O uvođenju sankcija Rusiji treba raspravljati u Skupštini Srbije, naveo je i dodao da je obaveza ljudi koji se bave politikom u Srbiji da vode računa o interesima građana Srbije, a ne da ispunjavaju bilo čije želje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari