Alijansa za budućnost Kosova pokrenula proces za izglasavanje nepoverenja Kurtijevog vladi 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Šemsedin Drešaj, rekao je da se radi i pregovara sa opozicijom na rušenju Kurtijeve vlade. On je rekao da se nada da će septembra meseca imati dovoljan broj da započnu sa procesom inicijative glasanja o nepoverenju.

„Pokrenuli smo ovaj proces i mislimo da je to jedan od demokratskih mehanizama kako se menjaju vlade koje nemaju dobar učinak. Za ovo su potrebni brojevi. Radimo na brojkama i nadamo se da ćemo u septembru imati dovoljno brojeva da krenemo u proces pokretanja predloga, odnosno rušenja ove vlade. Trenutno radimo. Radimo kako sa opozicijom, tako i sa vlašću, i sa stavom da imamo dovoljan broj glasova i da idemo tako da predlog bude uspešan“, rekao je on za Teve1, a prenosi Kossev.

Drešaj je takođe naglasio da imaju pojedince iz opozicije koji podržavaju predlog, takođe je naveo da imaju još nekoliko osoba na vlasti koji su dali pozitivan signal za predlog.

„Nemamo nijedan tačan odgovor opozicije, imamo određene pojedince koji nas podržavaju, imamo i neke ljude iz opozicije tu i tamo koji su nam već dali pozitivne signale da će nas podržati, ali još uvek neki fiktivan broj ne mogu da dam. Kada dođemo do brojeva videćete rezultat. Nadamo se da će se dogoditi tokom septembra“, rekao je Drešaj.

Prema rečima poslanika AAK, vlada bi trebalo da ode zbog lošeg upravljanja zemljom.

„Ova vlast mora da ode zbog lošeg upravljanja državom, imamo neuspeh u zdravstvu, promašaj u obrazovanju, u ekonomiji, infrastrukturi, neuspeh u spoljnoj politici, tako da nemamo zemlju koja nas je do sada priznala. Sada imamo uzbunu predsednika Francuske u vezi sa liberalizacijom viza. Dakle, ne znam gde da nađem segment koji je svetao i koji bi se pojavio kao model da se drugim odeljenjima upravlja kako treba“, rekao je Drešaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari