Alisa Kockar(DS): Pokušaj rehabilitacije ubice Zorana Đinđića 1Foto: Beta/Milan Obradović

Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar upozorila je danas da će medijska podrška upućena Zvezdanu Jovanoviću imati ozbiljne posledice po naše već razoreno društvo i da institucije moraju pod hitno da reaguju, saopštila je ta stranka.

„Podsećam javnost, a posebno režimske medije, da ovde govorimo o osuđenom zločincu, koji služi 40 godina u zatvoru zbog ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije, ne o nekom istraživaču i pouzdanom izvoru informacija. Izuzetno je opasno promovisati Jovanovićevu knjigu, a posebno na način na koji to Informer čini, jer to vodi ne samo u dalju reviziju istorije i rehabilitaciju zločinaca, nego i ka diskreditaciji novinara,“ poručila je portparolka Demokratske stranke.

Alisa Kockar ukazala je na to da je ovo nastavak „projekta“ režima Aleksandra Vučića da se građani potpuno slude, a ubica Zorana Đinđića rehabilituje.

„Prošle godine smo imali priliku da vidimo kampanju jednog osuđenog ratnog zločinca – kapetana Dragana – da se oslobodi drugi zločinac – Zvezdan Jovanović – i država je jednako ćutala kao sad dok su režimski mediji radili isto što i danas: prekrajali istoriju i od zločinaca pravili uzorne građane. Demokrate neće sedeti skrštenih ruku dok SNS pokušava da uništi nasleđe Zorana Đinđića,“ poručila je Alisa Kockar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari