Ambasador SAD u Prištini pozvao na sastanak gradonačelnike opština sa severa Kosova 1Foto: Ambasada SAD, zvanična fotografija

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer sastaće se danas sa gradonačelnicima opština na severu Kosova, potvrdio je novoizabrani gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri.

„Da, sastaćemo se u 9 časova, u kancelarijama Evropske unije u Prištini“, rekao je Zećiri za koha.net.

Od jutros je uočeno pojačano prisustvo vojnika Kfora ispred zgrada opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gde su najavljeni protesti Srba.

Kosovska policija bacila je jutros suzavac na zaposlene u opštini Zvečan koji su u više navrata pokušali da uđu u tu zgradu.

Kako javlja Radio-televizija Srbije, zaposleni su u više navrata pokušali da probiju kordon specijalnih jedinica kosovske policije postavljen ispred ulaza u zgradu.

Zaposlene u toj opštini prethodno su propustili vojnici Kfora, koji su naoružani i s opremom za razbijanje demonstracija od jutros raspoređeni ispred zgrade opštine.

Ispred te zgrade stigli su i predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Dragiša Milović koji razgovaraju sa predstavnicima kosovske policije, navodi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari