Ambasador Srbije u Crnoj Gori proglašen za personu non grata

Ostavite komentar


  1. Hvala braćo crnogorci. I mi će mo vratiti vašeg, toliko smo školovali vaše dece besplatno, koliko smo plaćali zbog zemljotresa.
    Spašavali smo vam turizam iako niste zaslužili. Mi možemo bez vas.
    Povratite vašu decu da studiraju u drugim vašim prijateljskim zemljama.
    Vratite i vaše direktore.
    Pozdrav narodu koji nisu krivo za ovo ponašanje črnogorske vlade.

    1. Dakle time sto ste skolovali decu (a niste) ste zasluzili da prekrajate istoriju? Koja nakaradna logika. Ovakva zamena teza ne dozvoljava coveku da sagleda pravo stanje stvari. Najbolje je vidimo na primeru rata u Bosni, gde se zlocin u Srebrenici pravda stvarima koje nemaju veze sa genocidom koji se desio tamo.

      1. Da li ste vi gospodine licno videli genocid u Srebrenici, pa sa ovoliko sigurnosti to tvrdite? Ako jeste, a sumnjam da ste mogli da vidite nesto cega nije bilo, onda svaka cast. U protivnom, ohladite glavu malo.

    2. A, da li je Srbima zabranjeno da misle drugačije, ili su i za nas obavezne odluke skupštine Crne Gore iz 2018. Srpska skupština, u duhu onoga što je uradila crnogorska skupština, može da donese rezoluciju po kojoj su tada Crnogorci ujedinjeni sa Srbijom dočekali slobodu. Uostalom, svi mogu na You Tube da pogledaju i poslušaju stihove „Srpske marseljeze“, na stihove Kralja Nikole, koga neki hoće da predstave kao antisrbina i srpskog neprijatelja. Milim da će slušanje ove „marseljeze“ na mnoge delovati poučno i lekovito.

  2. Vlada Crne Gore moze proglasiti osobu za non grata ambasadora neke zemlje i to je njeno pravo.U ovom,konkretnom, slucaju nema nista od toga jer je ambasador Bozovic njihov drzavljanin.Kako misle da proteraju svog drzavljanina?A to sto je Bozovic ambasador Srbije u Crnoj Gori je bruka i sramota Srbije.

    1. A kako može da bude ambasador Srbije, a strani državljanin??
      Božović je jedna neotesana buzdovančina, njegovo imenovanje mi je delovalao kao provociranje Crne Gore.

    2. Bozovic je uzeo drzavljanstvo Srbije a prema Crnogorskom zakonu osoba ne moze da ima dvojno drzavljanstvo

  3. Znači, rekao je, nešto poput: Mi smo Srbi 1918-te oslobodili NAS Crnogorce… Kakav lik ovaj BoŽOvić.

  4. Velikosrpska politika ce izolirati Srbiju od civiliziranog svijeta, nadam se da Vucic nece opet lagati svoj narod. Postoji li razlika izmedu Vucica i Milosevica, ja ju ne vidim. I Vucicu ce suditi srpski narod, primjer Causekog je njegova perspektiva.

    1. Bozovic je Crnogorac.
      Rodjen i odrastao u Crnoj Gori.
      Ima crnogorsko drzavljanstvo.
      Izjavio je ono sto misli 80% Crne Gore…
      Kakva velikosrpska politika? Ona iza koje se kriju velikobosnjacka, velikohrvatska ili malonovocrnogorska? Jel ta?
      Lupetas za medalju.

  5. crnogorski drzavljanin iz Niksica nikad nije trebalo da postane ambasador. A nikad u zivotu nije imao nikakvo diplomatsko iskustvo ili obuku. Pre SNS je dugo bio u SPO, koji i dalje dominira u MSP: R. Nincic (sef kabineta V. Draskovica i pomocnica ministra I. Dacica) sada ambasadorka u Becu, V. Maric novi sef bilaterale MSP (a bio sef kabineta Mrkicu i ambasador u Indiji), I. Pejovic generalni konzul u Istanbulu, S. Vukcevic nacelnik Uprave za susede, Ljuba Milanovic zamenik V. Bozovica u Podgorici (dakle, sad ce biti v.d ambasador, a nije diplomata, nego policajac)

    1. Vladimir Maric nije nikad zavrsio fakultet, nego neki kurs u Njujorku. Prvo zaposlenje u zivotu mu je bilo zamenik sefa kabineta V. Draskovica. Bio je jurisnik SPO kao i njegova rptada sefica Roksanda Nincic, koja takodje nije diplomata

  6. Da li je Srbija svjesna da je Crna Gora punopravna članica NATO saveza? Ili se netko dobro zaigrao? Ovo je velika sramota za srpsku diplomaciju jer se pokazuje kao faktor nestabilnosti u regiji sve suprotno od onoga čime se prikazuje.

  7. Teške laži i dalje prolaze. Nije Srbija oslobodila Crnu Goru 1918. Srbija je ukinula Crnu Goru 1918 i stvorila držau SHS. To je ta istina i za udžbenike. Izostalo je da činjeni zločini i paljene kuće. Bilo je mrtvih. To Srbija i dalje prećutkuje. Da je bilo obratno to bi se zvonilo do danas. Prikrivanje je i dovelo Srbiju do toga. Ambasador Tarzan nije nijednu ružnu riječ rekao protiv Srbije, amb. Božović jeste, nije prestajao. Išao je po strankama, gradovima, pobunjivao narod. Takav je i poslat namjerno u CG.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 8

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.