Ambasador Vilan: Srbija potvrdila da je istinski prijatelj Izraela 1Foto: Promo/AFI City Zmaj

Ambasador Izraela u Beogradu Jahel Vilan izjavio je danas da je Srbija potvrdila da je „istinski prijatelj Izraela“ u vreme dok prolazi kroz „najteži period u novijoj istoriji“.

Vilan je, obraćajući se na proslavi 75 godina izraelske nezavisnosti (koju je ambasada Izraela organizovala zajedno sa predstavnicima jevrejskih opština u Srbiji i izraelske poslovne zajednice) kazao da se odnosi dve države baziraju na iskrenom prijateljstvu.

„Odnosi Izraela i Srbije sežu daleko u prošlost i zasnivaju se na istinskom prijateljstvu naša dva naroda, koje daleko prevazilazi političke interese. To prijateljstvo pre svega počiva na dubokim vezama između Srba i Jevreja“ kazao je Vilan, saopštila je ambasada.

Ambasada je u saradnji sa zaposlenima u JKP „Zelenilo-Beograd“ posadila 75 sadnica bora na zelenoj površini iznad stadiona FK „Partizan“.“Odlučili smo da ovaj park nazovemo Šuma budućnosti, jer kada govorimo o budućnosti ne postoji čin koji nosi veću simboliku od sadnje mladog drveća u društvu prijatelja i partnera. Ovaj park će doprineti ozelenjavanju Beograda i lepoti grada za generacije koje dolaze“, kazao je Vilan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari