Američki senatori: Potrebne žrtve obe strane kako bi se normalizovale odnosi Kosova i Srbije 1Foto: EPA/ MICHAEL REYNOLDS

 Američki senatori, demokrata Kris Marti i republikanac Ron Džonson izjavili su danas u Prištini da je potrebna žrtva obe strane kako bi se normalizovale odnosi između Kosova i Srbije.

Oni su, posle susreta sa kosovskim liderima u Prištini naglasili važnost nastavka dijaloga i koristi postizanja sporazuma između Kosova i Srbije, prenosi KTV.

Demokrata Kris Marti rekao je da se dve zemlje moraju žrtvovati kako bi postigle sporazum koji bi rezultirao normalizacijom odnosa među njima.

„Očekujemo da će dijalog biti smislen i plodonosan, što znači da obe strane moraju razumeti da je žrtva potrebna kako bi se normalizovali odnosi između ove dve države i kako bi obe zemlje mogle da se okrenu rastu svoje ekonomije“, rekao je Marfi.

Prema njemu, sporazum će imaće pozitivne ekonomske i političke koristi za obe zemlje.

„Mi ćemo razjasniti ovu poruku u Beogradu, kao što smo radili i ovde“, rekao je Marti.

Republikanski Ron Džonson govoreći o izborima 6. oktobra, rekao je da očekuju da će se dobra praksa slobodnih izbora nastaviti i prve nedelje u oktobru.

„Stanovnici Kosova će 6.oktobra glasati na veoma važnim izborima. To je ono što pokreće građane da izađu i iskažu volju. Kosovo ima tradiciju slobodnih i poštenih izbora i očekujemo da se to nastavi. Ohrabrujemo celo društvo da glasa“, rekao je Džonson.

Džonson i Marfi će ove nedelje takođe posetiti Srbiju i Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.