Ana Brnabić: Dođe mi da opsujem sve one koji se upiru da ponašanje Marka Vidojkovića legitimizuju, ali neću 1Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Meni sada dođe da opsujem sve one koji se upiru da ponašanje Marka Vidojkovića legitimizuju i odomaće na našoj političkoj i svakoj drugoj sceni, međutim, neću – i neću nikada, jer meni Vidojković nije glasnogovornik i ja verujem u drugačije društvo i drugačije vrednosti, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je, u pisanom osvrtu na izjave profesorke Vesne Rakić Vodinelić, predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca i predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića povodom psovke novinara portala Nova S Marka Vidojkovića, navela da „iz perspektive koju su napravili građanska elita i političari koje podržavaju, Vidojković odjednom ispade idealan kandidat za predsednika – elokventan, umeren, kulturni poslenik“.

„I da znate da i meni sada dođe da opsujem sve one koji se upiru da takvo ponašanje legitimizuju i odomaće na našoj političkoj i svakoj drugoj sceni. Međutim, neću – i neću nikada, jer meni Vidojković nije glasnogovornik i ja verujem u drugačije društvo i drugačije vrednosti“, navela je Brnabić u tekstu prosleđenom iz njenog kabineta.

„Vama ostavljam da psujete, kako profesorka Vodinelić prelepo kaže: ‘mnogo, koloritno, gustiozno i javno’. Takvi samonabeđeni kakvi ste“, naglasila je Brnabić , navodeći da je ona „sendvičar“, a oni „elita“

Brnabić je istakla i da su domaće institucije „uradile sve što su bile u mogućnosti da se pronađe
lice koje je pretilo Vidojkoviću“, da je na osnovu njihovog rada identifikovana osoba sa inicijalima M.N.
kao osumnjičena, a koja živi u Beču.

„U ovom trenutku čekamo nadležne organe te zemlje da preuzmu dalje postupanje“, navela je premijerka u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari