Ana Brnabić: Neki komentari Evropske komisije “previše paušalni” 1Foto: Beta/Ap

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se sa nekim komentarima u izveštaju Evropske komisije o Srbiji slaže, a sa nekima ne, kao i da neke ocene smatra „previše paušalnim“, pa će tražiti konkretne primere, pošto „posao ne može da radi paušalno“.

Na pitanje da li će Vlada nastaviti da radi na poboljšanju izbornog procesa, s obzirom na komentare u izveštaju Evropske komisije, premijerka je odgovorila je da je Vlada na tome radila i da će se rad nastaviti. Brnabić je naglasila da se, kada je reč o izbornom procesu, sa nekim komentarima slaže a sa nekim ne, ali da postoji spremnost da se o tome otvoreno razgovara, „kao i do sada“.

„Za neke ocene mislim da su suviše paušalne, a neke ocene se samo ponavljaju non-stop bez davanja konkretnih primera i podataka o čemu se tu radi. Zato ću tražiti konkretne primere, pošto što ne želim da se svojim poslom bavim paušalno i ne mogu da razgovaram sa našim partnerima iz međunarodnih organizacija ukoliko oni daju paušalne ocene, a ne daju podatke o tome u čemu je konkretan problem“, rekla je Brnabić.

Ona je na konferenciji za medije posle sastanka sa organizacijama mladih posvećenom programu „Moja prva plata“ navela da, zahvaljujući prethodnom radu na izbornom procesu, Srbija ima „nikada ažurniji birački spisak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari