Ana Brnabić odgovorila Biljani Lukić: Vučić je još 2017. pokrenuo unutrašnji dijalog o Kosovu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Premijerka Srbije i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić odbacila je navode da Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS, tokom deset godina svoje vlasti nije pitao druge u Srbiji o Kosovu, i da je sam vodio kosovsku politiku.

„U ovim, za zemlju teškim i izazovnim vremenima, ponovo se vidi ko je hrabar i odgovoran, a ko je kukavica, licemer i lažov. Šta kažu opozicija i tajkunski mediji: „Vučić 10 godina nikoga nije pitao o Kosovu“, napisala je Brnabić u nizu objava na društvenoj mreži Tviter i priložila fotografiju teksta sa portala N1 u kome je novinarka Biljana Lukić rekla da Vučić deset godina nije nikog pitao o Kosovu i da će imati „stand up“ u parlamentu.

„A šta je istina: Vučić još u julu 2017: Potreban nam je unutrašnji dijalog o KiM. „Zato što je potrebno, kao nikada do sada, da svi zajedno pronađemo odgovor. I to onaj koji će biti trajan, koji će isključiti sukob kao opciju, i koji će svima na ovim prostorima doneti korist“. Pronalaženje rešenja „zahteva glavu vruću od stalnog razmišljanja, srce koje je hladno na preterane emocije i ruke uprljane kompromisima. I naše i albanske“, napisala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari