Ana Brnabić "pozdravila" izjavu Dragana Đilasa 1foto FoNet Aleksandar Barda

Ana Brnabić, premijerka Srbije u tehničkom mandatu i poverenica Beogradskog odbora Srpske napredne stranke, „pozdravila“ je izjavu Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, o promeni broja upisanih birača u gradu Beogradu.

Brnabić je u nizu na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter) napisala:

„Bravo! Nehotice i neplanirano je Đilas potvrdio:

(1) birački spisak je potpuno transparentan (sve podatke koje iznosi, nalazi u biračkom spisku koji se objavljuje na sajtu
MDULS i to podeljeno po gradovima/opštinama),

(2) birački spisak je više nego lako kontrolisati (brojevi u biračkom spisku se ažuriraju na svaka 3 meseca i ovo što objavljuje se automatski pojavilo na sajtu MDULS 23.01.2024. https://upit.birackispisak.gov.rs/PregledBrojaBiraca),

(3) birački spisak su isto tako kontrolisali i pre izbora (a što je potvrdio i Dobrica Veselinović rečima da nema fantomskih birača) i, upravo zato, nisu imali problem sa spiskom, već su tražili hitne izbore,

(4) da su promene u biračkom spisku – i na republičkom i na lokalnom nivou, uključujući i Beograd, bile na nivou statističke greške i da nikako nisu mogle da utiču na rezulate izbora.

Ergo, sam Đilas je ovim, sasvim nenamerno, potvrdio da su izbori bili fer i pošteni, a da je birački spisak potpuno transparentan“, zaključila je Brnabić u objavi uz koju je podelila i fotografiju naslovne strane Danasa.

Prethodno Dragan Đilas je izjavio za N1 da prema najnovijim podacima iz biračkog spiska za Beograd, u glavnom gradu u januaru ima 1.608.414 birača ili 5.000 manje nego u decembru na lokalnim izborima.

Đilas je rekao da je vlast često isticala da je za 20 meseci između dva ciklusa izbora broj birača porastao za oko 13.000, što znači mesečno oko 600 birača.

On je upitao da li je moguće da 20 meseci broj birača mesečno raste za oko 600, 650 birača, a onda za 30 dana, od izbora do danas, broj birača se smanji za 5.000, upitao je Đilas i dodao da to nije moguće i da je to posledica činjenice da se ljudi ispisuju i vraćaju u svoja mesta, jer su izbori završeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari