Ana Brnabić u odgovoru Volfgangu Išingeru: Zahtevi Srba su u skladu sa vrednostima EU 1Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Ana Brnabić, premijerka Srbije je, u odgovoru nemačkom diplomatu Volfgangu Išingeru, koji zahteva hitnu akciju EU, ponovila šta su zahtevi Srba na Kosovu i zvaničnog Beograda.

„Znate li ti uopšte zašto se Srbi bune? Njihove molbe: 1) implementirati Briselski sporazum (potpisan 2013!); 2) osnovna vladavina prava (da se ne hapse po volji i drže kao taoci čak i bez kontakta sa porodicom). Previše treba tražiti? Protivno vrednostima EU?“, napisala je Brnabić na Tviteru u objavi na engleskom jeziku.

Ona je tako odgovorila Išingeru na objavu u kojoj je označen evropski komesar Žozep Borelj i predsednica Ek Ursula fon der Lajen i poziva Evropska unija na hitnu akciju.

„Duboko zabrinut zbog stalnih tenzija. Odlučna akcija/uloga EU hitna. Da li je Srbija bila svesna da bi podsticanje nasilja u susednoj državi Kosovo onemogućilo nastavak procesa pridruživanja EU?“, napisao je Išinger.

Odmah po objavljivanju u albanskim medijima nezvanične verzije francusko-nemačkog plana za Kosovo u septempbru, Išinger se oglasio navodeći da je to u suštini njegov raniji predlog skrojen po modelu dve Nemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari