Ana Oreg: SVM ukinuo demokratiju 1foto: PSG, zvanična fotografija

Predsednica vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih Gradjana (PSG) i poslanica Ana Oreg ocenila je danas da je Savez vojvođanskih Mađara (SVM) „ukinuo demokratiju“ u mađarskoj nacionalnoj zajednici. Oreg je u saopštenju navela da je na proteklim izborima za Nacionalni savet bila kandidovana samo jedna lista, koju je podržao SVM.

Na vest da je lista Mađarska sloga, odnosno SVM, osvojila svih 35 mandata na nedavno održanim izborima za članove Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine i da je (lider SVM-a) Ištvan Pastor proglasio istorijsku pobedu, ne ostaje mi ništa drugo nego da uputim čestitke našim političkim protivnicima, na toj istorijskoj pobedi nad demokratijom, poručila je ona.

Ocenila je da je SVM uspeo da „ukloni svu moguću konkurenciju i svaku prepreku na uspostavljanju vladavine jednog čoveka i njegovoh satelita na svim nivoima vladavine“.

„Pravi izraz onoga što biračko telo zaista misli o ovim ne-izborima, vidi se pre svega u broju onih koji nisu izašli, a on je više od 60 odsto. Budimo iskreni, ovo nije sportski, nije ni ljudski, nije pošteno prema građanima, a nema ni smisla“, ocenila je Oreg.

Prema njenim rečima, Pastor da ima podršku „dvojice autokrata“, mađarskog premijera Viktora Orbana i srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari