ANKETA Mladi odgovaraju ko ih plaća da se bune na ulicama: Marinika, Đilas, NATO i baka Ruža (VIDEO) 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Mlade i studente koji su u ponedeljak učestvovali na blokadi saobraćaja ispred Vlade Srbije, a koji će i danas biti na protestu, ovog puta na platou Filozofskog fakulteta, upitali smo, shodno standardnom narativu režima Aleksandra Vučića – ko ih plaća da izlaze na ulicu.

Razne su usporedbe ove decenije sa devedesetim godinama, a istovetnosti ima i u narativu koju vlast propagira protiv onih koji se bune na ulicama, odnosno priči da su to strani plaćenici.

Na meti režimskih tabloida ovoga puta našao se aktivista Nikola Ristić, jedan od mladih koji su pokrenuli omladinske proteste.

Njega su optužili da je instrument nemačkog medija Dojče vele, a ranijih godina o demonstrantima, pa i neretko i mladima, govorilo se kao instrumentima različitih zapadnih zemalja, ali i crnogorske službe ANB.

Šta su mladi kod Vlade Srbije odgovrili na pitanje naših reportera ko ih plaća, pogledajte u video snimku na početku teksta.

Za danas u 11 časova najavljena je predaja zahteva Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a onda i skup u 12 časova na platou Filozofskog fakulteta. Oni zahtevaju otvaranje biračkog spiska kako bi se otklonile izborne nepravilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari