Antić: Srbija neće dopustiti otimanje imovine 1Foto: Fonet

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić saopštio je da Srbija neće dopustiti otimanje svoje imovine, što upravo odlukama pokušava prištinska vlast.

Nema nikakve sumnje da je Srbija većinski vlasnik Trepče i to je činjenica koju moraju da uvažavaju svi u svetu, tako da bilo kakvi razgovori o Trepči ne mogu da budu vođeni bez učešća Vlade Srbije, izjavio je Antić.

Kako je naveo, od početka dijaloga sa Prištinom, Srbija je otvarala pitanje imovine, Vučić je lično to pitanje stavljao na sto, ali razgovori o ovim pitanjima su stalno odlagani.

On je istakao da „to što se u Prištini ponovo odlučuje o nezakonitom otimanju Trepče, neće imati nikakve trajne posledice. Srbija će nastaviti da insistira da se kroz dijalog razgovara o imovini, pri čemu je pitanje Trepče za nas, naglašava ministar, jedno od najvažnijih”. Kao i do sada, Srbija će brinuti o Srbima koji rade u Trepči, kao i o poslovanju i razvoju te kompanije.

Svaki razgovor o Trepči, a oni će morati da budu pokrenuti, dočekujemo spokojno, uvereni u snagu naših argumenata, a to je pre svega nepobitno većinsko vlasništvo u Trepči, ocenio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.