Antić: Uvek na pravoj strani istorije 1Borci Ljubezove desetine Foto: Arhiva SUBNORA Kragujevac

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić izjavio je danas u Krupnju, na državnoj ceremoniji obeležavanja 82. godišnjice Dana ustanka u Drugom svetskom ratu, da je srpski narod uvek bio na pravoj strani istorije i da se kroz vekove unazad borio za slobodu, za mir i svoju državu.

Antić je naveo da je, noseći gen predaka koji su vojevali bitke protiv Osmanskog carstva i Austrougarskih snaga, bilo očekivano da jedan od prvih otpora protiv fašističke čizme krene upravo iz Srbije i od srpskog naroda.

On je naglasio da je Srbija tog 7. jula 1941. godine učinila prvi korak borbe u cilju uništenja nacističke sile, što je bio i početak Hitlerovog kraja, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podsetio je da je Živorad Žikica Jovanović Španac, zajedno sa svojim saborcima, opalilo prvi metak, koji je bio poruka nemačkom okupatoru, ali i njegovim savezncima da će srpski narod pružiti otpor i da predaja nije opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari